Ο «χαμηλόμισθος» Πρωθυπουργός

Την ώρα που τόσος πολύς λόγος γίνεται στην χώρα μας για τις αμοιβές των πολιτικών μας ένα γερμανικό δημοσίευμα έρχεται να μας γνωστοποιήσει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς είναι ένας από τους πιο «κακοπληρωμένους» ηγέτες στον κόσμο.

Για την ακρίβεια η ιντερνετική έκδοση της Γερμανικής εφημερίδας «Wirtschafts Worce» δημοσίευσε μια λίστα με τις αμοιβές των πιο ακριβά αμειβομένων ηγετών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία

όπου φυσικά δεν υπάρχει μέσα ο Έλληνας Πρωθυπουργός αλλά κι από αυτά προκύπτει πόσο «φτωχά» αμείβεται σε σύγκριση με ομολόγους του.

Όπως προκύπτει τα 113.000 ευρώ της ετήσιας αμοιβής του Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από το 1/3 των χρημάτων που παίρνει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία «καθαρίζει» 290.000 ευρώ και το 1/3 της αμοιβής του επανεκλεγέντος Πλανητάρχη Μπάρακ Ομπάμα που παίρνει 325.00 ευρώ τον χρόνο.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος, πάντα σύμφωνα με το Γερμανικό δημοσίευμα, είναι ο Πρωθυπουργός του Χόνγκ Κόνγκ, Λιουνγκ Τσουν- Γίνγκ που ούτε λίγο ούτε πολύ εισπράττει 420.000 ευρώ και μας αναγκάζει να ξανασκεφτούμε αν πρέπει να γκρινιάζουμε για τα χρήματα που παίρνουν οι δικοί μας πολιτικοί.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα