Ο Μπρεχτ στη μεγάλη οθόνη

Συνεχίζεται το μεγάλο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ με ταινίες βασισμένες στο έργο του αλλά και σημαντικές κινηματογραφημένες θεατρικές παραστάσεις.
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Αυτή την εβδομάδα στο Τιτάνια Cinemax και μέχρι τις 12/12 προβάλλεται η «Όπερα της πεντάρας», ένα από τα εμβληματικά έργα του Γερμανού δημιουργού σε σκηνοθεσία του Γκεόργκ Βίλχελμ Πάμπστ, με την κλασική πλέον μουσική του Κουρτ Βάιλ. Το έργο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1931 και ο Πάμπστ είχε γυρίσει την

ταινία σε δύο εκδοχές, τη γερμανική και τη γαλλική, με δύο καστ (Γερμανούς και Γάλλους ηθοποιούς), σύμφωνα με την κοινή πρακτική που ακολουθούσαν οι δημιουργοί στις αρχές της περιόδου του ομιλούντος κινηματογράφου. Εμείς στο αφιέρωμα θα παρακολουθήσουμε την αυθεντική γερμανική εκδοχή του έργου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προβολές του φιλμ «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος» (έως τις 19/12) του Zλάταν Ντούντοφ, που παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό στην πλήρη του μορφή σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια. Από τις 20-26/12 σειρά έχει το αριστούργημα «Και οι δήμιοι πεθαίνουν» του Φριντς Λανγκ που είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου ήχου και μουσικής το 1944. Οι προβολές του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν με το φιλμ «Ο αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του Μάττι» του Αλμπέρτο Καβαλκάντι, μια κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού θεατρικού έργου που είχε πρωτοκυκλοφορήσει τη δεκαετία του 60. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί και μέσα στο 2013, με νέο κύκλο προβολών.

Πληροφορίες: Τιτάνια Cinemax, τηλ.2103811147 και 2103841689.

Πηγή: clickatlife.gr

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα