Το “δωράκι” της κυβέρνησης σε δημάρχους

Η ΚΕΔΕ πρίν από περίπου ένα μήνα ζήτησε, μέσο των προτάσεων που έκανε για τις διορθώσεις του «Καλλικράτη» fast track διαδικασίες στα έργα ΕΣΠΑ, καθώς και επανεξέταση του ασυμβίβαστου των δημάρχων.

Είναι ένα να θέμα που συζητιέται από την αρχή της θητείας του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαπος Αθανασίου είχε   προϊδεάσει για κάτι τέτοιο, από τον περασμένο Ιούλιο, από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ

για τις πεικοπές στους ΟΤΑ και μάλλον φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα των αιρετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός στους «γαλάζιους» κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντισης στη Ρηγίλλης την περασμένη Τετάρτη, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληρορφορίες στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι ο κ. Στυλιανίδης να ανακοινώσει και επίσημα την άρση του ασυμβίβαστου του αξιώματος δημάρχου – εργαζόμενου/επαγγελματίακατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση που αναμένεται να περιλαμβάνεται στον «Καλλικράτη 3», στις διορθώσεις δηλαδή του αρχικού «Καλλικράτη»,να ηρεμήσουν ως ένα βαθμό τα οξυμένα πνέυματα ανάμεσα στους αιρετούς.

Άλλωστε, ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει φτάσει στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου βρίσκεται η έδρα του ΥΠΕΣ, σχετικό κείμενο το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία αιρετών της ΝΔ, με το οποίο ζητείται η άρση του ασυμβίβαστου από  πάνω από το 40% των δημάρχων (135-140 υπογραφές).

Εκτός όμως τα πιεστικά αιτήματα των δημάρχων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών, με δεδομένη τη νέα μείωση των αντιμιθίων στους αιρετούς κατά 22% από 1/1/2013, προκαλόντας αντιδράσεις. Είναι αναγκαία μια τέτοια κίνηση, καθώς -σε αντίθετη περίπτωση- θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκ νέου τους δημάρχους, οι οποίοι εδώ και καιρό φωνάζουν πως τα χρήματα δεν τους φτάνουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

«Θα πάμε και εμείς στα συσσίτια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που διοργανώνουν οι δήμοι μας»,έλεγαν το καλοκαίρι,  όταν έβλεπαν να έρχεται η πρώτη μείωση στις αντιμισθίες τους από 1/9/2012.

Σχετικά άρθρα

Στάση εργασίας και καταλήψεις από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ 

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα