Ο Άνθιμος αφορίζει τα τουρκικά σίριαλ (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης  Θεσσαλονίκης Άνθιμος καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε άλλη μια φορά με καυστικό τρόπο στα τουρκικά σίριαλ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση και ειδικά όταν παραφράζουν την ιστορία.

Τόνισε, επίσης, πως δεν μπορούν οι Έλληνες να παρακολουθούν τις τουρκικές σειρές και ειδικά τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή»,  γιατί έτσι συνηθίζουν σιγά σιγά σε μία αποδοχή πολιτισμού ή δεδομένων που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Ο κ.κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και στο Κυριακάτικο κήρυγμά του

στις τουρκικές σειρές, προκαλώντας τις αντιδράσεις των εφημερίδων της Τουρκίας.

”Αφόρισε  τουρκικό τηλεοπτικό σήριαλ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος”, γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες…
Οι εφημερίδες αναφέρονται σε δηλώσεις του  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου σύμφωνα με τις οποίες “κανένας να μην βλέπει την τηλεοπτική σειρά Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, διότι παρακολουθώντας αυτές τις σειρές παραδινόμαστε στους Τούρκους”.

Συγκεκριμένα, η Χουριέτ γράφει ότι “ο  Άνθιμος αναφερόμενος στα γεγονότα που έγιναν λόγω της ταινίας που προσβάλει τον Μωάμεθ είπε πως “Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο για μια ταινία. Όχι δεν είναι αυτή η θρησκεία που θέλω. Η θρησκεία αυτή προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα στην Δυτική Θράκη. Και πιστεύω πως στις προσπάθειες για διάσπαση της ενότητας στην Θράκη μετέχει και η Γερμανία”.

Η Star γράφει ότι “ο Ανθιμος αυξάνοντας την δόση των επικρίσεών του προέβη σε εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Turkiye  τον τίτλο “Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας αναστάτωσε τους γείτονες” και γράφει ότι “ενώ η εν λόγω σειρά σπάει ρεκόρ στην Ρωσία, στην Ελλάδα την αφόρισε η Εκκλησία”.

Η Posta έχει τον τίτλο “Ο Ανθιμος αφόρισε τον Μεγαλοπρεπή Αιώνα”.

H Bugun αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο “Αντίδραση της Εκκλησίας στον Μεγαλοπρεπή Αιώνα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα