«Ο ΑΝΤ1 θυμίζει διαφήμιση σχολής δημοσιογραφίας»

Στον Αλέξη Λυγδιανό

Η Χριστίνα Λαμπίρη μιλά στο «Π» για τη μετακίνησή της στον ΣΚΑΪ, κάνοντας αναφορά στο πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή της και το πώς την υποδέχθηκαν στο κανάλι του Φαλήρου. Περιγράφει την «καρμική σχέση» που έχει με τον Σταμάτη Μαλέλη και διαψεύδει τους καλοθελητές που διέρρεαν ότι εκείνος ήταν που την επέβαλε στο κανάλι.
Οσο για το lifestyle, επισημαίνει ότι πλέον θέλει άλλη προσέγγιση, νέα πρόσωπα και να «σπάσουν τα καλούπια» των

στάνταρ καλεσμένων που εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουν αλλάξει. Δεν παραλείπει να κάνει κριτική και στα ζευγάρια που «μονομαχούν» στην πρωινή ζώνη Mega και ΑΝΤ1 και να εκφράσει την προτίμησή της. Τέλος, για τον ΑΝΤ1 που έχει συγκεντρώσει πολλά πρόσωπα στο δυναμικό του, λέει ότι της θυμίζει «γνωστή διαφήμιση της σχολής δημοσιογραφίας».

Από το lifestyle πρόγραμμα του Star βρεθήκατε στον ΣΚΑΪ, ένα κανάλι που έχει βαρύ ενημερωτικό χαρακτήρα. Ηταν δύσκολη η προσαρμογή σας;

Η αλήθεια είναι ότι προσαρμόστηκα νωρίτερα από ό,τι περίμενα… Φεύγοντας από μία δουλειά μετά από έντεκα χρόνια, και μάλιστα ζώντας μέσα σε αυτήν τα πιο έντονα χρόνια της καριέρας μου, έως τώρα φυσικά, σκεπτόμουν ότι θα δυσκολευόμουν ακόμα και στη διαδρομή. Από συνήθεια αντί να πηγαίνω Πειραιά στην έξοδο Αττικής, θα πήγαινα Λαμία. Τελικά, δεν μπερδεύτηκα ποτέ. Πέρα από το χιούμορ, η προσαρμογή σε μία οποιαδήποτε καινούργια κατάσταση εξαρτάται από τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου και όχι από το αντικείμενο αυτό καθαυτό. Η προσαρμογή εδώ, λοιπόν, ήταν σχεδόν άμεση.

Της άφιξής σας στο κανάλι του Φαλήρου είχε προηγηθεί αυτή του Σταμάτη Μαλέλη. Θα κάνατε αυτό το βήμα, αν δεν ήταν εκεί ο κ. Μαλέλης και πια είναι η σχέση σας μαζί του;

Η δική μου μετακίνηση στον ΣΚΑΪ απλώς συνέπεσε με τη μετακίνηση του κ. Μαλέλη. Ηταν εντελώς ανεξάρτητη. Είχα συζητήσει με τον σταθμό από τα μέσα Ιουλίου. Να φανταστείτε μιλήσαμε γι’ αυτό όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, γιατί εγώ είχα ήδη φύγει με άδεια από τον σταθμό τον Ιούνιο. Τελικά, όπως λέω συχνά, η σχέση μου μαζί του είναι καρμική.

Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι η εποχή του είδους που είχατε υπηρετήσει με επιτυχία στο παρελθόν, αυτό του lifestyle, λόγω της οικονομικής κρίσης και των δύσκολων καιρών που περνάμε έχει «πεθάνει». Ποια είναι η άποψή σας;

Το lifestyle είναι μία σταθερή αξία, αλλά όχι με την παρούσα μορφή. Να σου θυμίσω ότι όταν ξεκίνησαν οι εκπομπές αυτές υπήρχαν πολλά ρεπορτάζ συχνά σκληρά, φωτογραφίες paparazzi που κόστιζαν αρκετά χρήματα και ο κόσμος έδειχνε ενδιαφέρον να μάθει αυτή την αθέατη πλευρά των αστέρων. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε και ακόμα η θεματολογία αφορά στα ίδια πρόσωπα. Πόσοι είναι πια αυτοί οι stars στη μικρή ελληνική showbiz και τι παραπάνω μπορεί να μάθει κανείς για τη ζωή τους που δεν το ξέρει ήδη; Θέλει άλλη προσέγγιση, όπως επίσης θέλει και ανανέωση. Αλλωστε, lifestyle έχουν όλοι, πολιτικοί, αθλητές, επιστήμονες, συγγραφείς, δημιουργοί. Απλώς, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ψάξει. Να αναζητήσει. Να δοκιμάσει.

Πόσο ευχαριστημένη είσαστε από την αποδοχή του κοινού στη νέα σας επαγγελματική προσπάθεια;

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη. Επί σειρά ετών, το slot 13.00-15.00 στον σταθμό μας φιλοξενούσε προγράμματα συγκεκριμένης τυπολογίας. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε ημέρα με την ημέρα το κοινό μας και να σταθεροποιηθούμε κοντά στον Μ.Ο. του σταθμού. Αλλες φορές το καταφέρνουμε, άλλες όχι. Ξέρεις, όμως, είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις. Να σε γεμίζει και να του δίνεις όλη σου την ενέργεια. Και αυτά συμβαίνουν σε μένα στο 100%.

Η εποχή των «παχιών αγελάδων» στην τηλεόραση πέρασε και η «φούσκα» των άπιαστων μισθών έσπασε. Πιστεύετε ότι επήλθε δικαιοσύνη και τα πράγματα ήρθαν στα πραγματικά τους μεγέθη;

Δεν θα το έλεγα τόσο βαρύγδουπα δικαιοσύνη. Δεν νομίζω ότι κάποιος εκμεταλλευόταν κάποιον. Υπήρχαν χρήματα στην αγορά, οι παρουσιαστές τα έφερναν στα κανάλια και από αυτά πληρώνονταν και όλοι οι συντελεστές. Φυσικά υπήρχαν υπερβολές. Κατά καιρούς ακούγαμε κάτι ποσά που δεν τα πιστεύαμε ούτε εμείς. Ξέρεις, καμιά φορά έπαιζε και ψεματάκι για να ανεβαίνει η αξία των προσώπων. Σε τελική ανάλυση, όμως, τα χρήματα αυτά κάποιοι τα πρόσφεραν. Και για να το έκαναν, σημαίνει ότι έβγαιναν.

Το τηλεοπτικό κανάλι του ΑΝΤ1 έχει κάνει πολλές μεταγραφές. Πιστεύετε ότι αυτό θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο;

Ναι, ήταν λίγο σαν τη γνωστή διαφήμιση της σχολής δημοσιογραφίας. Και η Ναταλία Γερμανού και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Γιώργος Λιάγκας; Και μόνο ότι γέμισε με πρόγραμμα η τηλεόραση φτάνει. Μετά την περσινή ένδεια, επιτέλους και λίγη παραγωγή. Μακάρι αυτή η προσπάθεια του ΑΝΤ1 να έχει και συνέχεια.

Πώς βλέπετε την κόντρα των τηλεοπτικών ζευγαριών Λιάγκα-Σκορδά και Κωστόπουλου-Μπαλατσινού;

Ενδιαφέρουσα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δημιουργούνται εκπομπές και να έχουμε όλοι δουλειά. Η τηλεθέαση πάντως έως τώρα ευνοεί τους παλαιότερους και δεν είναι τυχαίο . Εχουν εμπειρία, έχουν χτίσει το κοινό τους, έχουν βρει τους ρυθμούς τους, κατά δική τους ομολογία βρίσκονται σε ένα κανάλι που τους θέλει πολύ και αυτό για έναν παρουσιαστή, πίστεψε με, είναι το Α και το Ω για την ψυχολογία του. Με απλά λόγια, «το έχουν». Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία καλή προσπάθεια και νομίζω ότι τα νούμερα του Πέτρου και της Τζένης είναι καλά.

Πώς βλέπετε τη φετινή τηλεοπτική χρονιά; Εχουν γίνει πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις σχεδόν σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ποιο κανάλι πιστεύετε θα κερδίσει το στοίχημα και γιατί;

Λογικά, ο ΑΝΤ1 θα πρέπει να κόψει φέτος πρώτος το νήμα. Νομίζω ότι με τόσες μεταγραφές και πρόσωπα είναι υποχρεωμένος… Ομως, για μένα που είμαι εργάτρια των μέσων δεν με απασχολεί καθόλου ποιο κανάλι θα αναδειχθεί νικητής. Με ενδιαφέρει μόνο να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Χαίρομαι, λοιπόν, που ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του και δίνουμε μεγάλο αγώνα για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του, χαίρομαι που γεννήθηκε άλλο ένα κανάλι, το Ε, χαίρομαι που όλοι μπαίνουν στη φιλοσοφία της αναγέννησης και της δημιουργίας. Ετσι πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε την κατάσταση από τη δική μας πλευρά.

Η κόρη σας σπουδάζει στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια. Πώς θα αντιδράσετε αν σας ζητήσει να παραμείνει στην Αγγλία να δουλέψει λόγω της οικονομικής κρίσης;

Δεν θα είναι το καλύτερό μου, γιατί είμαστε αυτοκόλλητες. Από την άλλη, θέλω στη ζωή της να νιώθει ασφάλεια και στην Ελλάδα ξέρω ότι δεν θα το νιώσει ποτέ. Τουλάχιστον όχι εκείνη. Ισως τα παιδιά της. Θέλω να μπορεί να φτιάξει την οικογένειά της, να κάνει όνειρα και να μπορεί να τα πραγματοποιεί. Και αυτά τα θέλω όχι μόνο για το δικό μου παιδί, αλλά για όλα τα ελληνόπουλα.

Συνέντευξη από την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί

The post «Ο ΑΝΤ1 θυμίζει διαφήμιση σχολής δημοσιογραφίας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα