Ο Ανδρέας ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη!

Από τον Ανδρέα Μαρτίνη, φερόμενο ακόμα ως πρόεδρο του φερόμενου ως φιλανθρωπικού σωματείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», της ιδιωτικής κλινικής «Ερρίκος Ντυνάν» και φερόμενος ως ουσιαστικός διοικητής των κρατικών νοσοκομείων «Μπενάκειο Κοργιαλένειο» και «Ασκληπιείο Βούλας», λάβαμε μια χλευαστική επιστολή.
Η επιστολή υποτίθεται ότι είναι απάντηση στα ρεπορτάζ του Άρη Σπίνου για τα κατά καιρούς οικονομικά εγκλήματα στο «Ερρίκος Ντυνάν», στον «Ερυθρό Σταυρό» κ.λπ. Απάντηση δεν είναι. Επίσης, η κ. Τρουμπούκη επικοινώνησε για να μας διευκρινίσει ότι δεν είναι πια κατηγορουμένη, διότι απηλλάγη

μαζί με άλλους με βούλευμα. Καλοσύνη της για τη διευκρίνιση, αλλά ας μας επιτρέψει να της ζητήσουμε τη γνώμη στο απλό ερώτημα: Έγιναν οικονομικά εγκλήματα στα ως άνω ιδρύματα; Απάντηση «δεν γνωρίζω» δεν γίνεται δεκτή και ας απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Και θα καταλάβουμε.
Κατά τα άλλα, επειδή η κατάρρευση οικονομικά του «Ερυθρού Σταυρού» εξαιτίας της εγκληματικής διαχείρισης τώρα αρχίζει να γίνεται πολύ αισθητή και πολύ ορατή, συνιστούμε στον Ανδρέα Μαρτίνη να ασχοληθεί με την άμυνα της κατάρρευσης και να μην ξύνεται ακόμα στην γκλίτσα του τσοπάνη. Ούτως ή άλλως, θα επανέλθουμε και έναντι αυτού και έναντι των προστατών του.

Η επιστολή Μαρτίνη
Στην επιστολή του Ανδρέα Μαρτίνη αναφέρονται τα εξής:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
Αθήνα, 22.10.2012
Προς διεύθυνση
εβδομαδιαίου εντύπου «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»
Αξιότιμοι κύριοι

Είναι προφανές ότι έχετε επιδοθεί, σχεδόν εργολαβικά, σε μια δυσφημιστική και συκοφαντική εκστρατεία εναντίον μου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και υπό την ιδιότητά μου, του προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, που διατηρώ, αλλά και του προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, από την οποία παραιτήθηκα πρόσφατα.
Θα ήταν μάλλον ανώφελο, αλλά σίγουρα ιδιαιτέρως κουραστικό, να απαριθμήσω τη σωρεία των ασύγγνωστων ψευδών, ανακριβειών, ανακολουθιών, μεταχρονολογημένων «αποκαλύψεων» ή παρελθουσών καταγγελιών που επικαλείσθε και έχουν πολλάκις εξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως, επίσης, και το πλήθος των συκοφαντικών σχολίων και χαρακτηρισμών που συνοδεύουν επί δεύτερη εβδομάδα την εκστρατεία σας, με την υπογραφή κάποιου κυρίου Σπίνου, η οποία σε κάθε περίπτωση θα ελεγχθεί διά της νομικής οδού.
Αυτό μπορείτε να το καταγράψετε ως ένα πρώτο σχόλιο για τα πολυσέλιδα πονήματά σας. Εξυπακούεται δε, ότι αναμένω να το δημοσιεύσετε, εφόσον η έκδοσή σας εντάσσεται στον χώρο των δημοσιογραφικού περιεχομένου ΜΜΕ και όχι, για παράδειγμα, στα εταιρικά έντυπα.
Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας να παρατηρήσω ότι ένα συκοφαντικό κείμενο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με σχετική κατανόηση ακόμη και από τον άμεσα θιγόμενο, υπό την προϋπόθεση ότι ο συντάκτης του γνωρίζει στοιχειωδώς ελληνικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι στα 40 και πλέον χρόνια παρουσίας μου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και, γενικότερα, τη δημόσια ζωή, δεν έχω διαβάσει αντίστοιχο συνονθύλευμα ασυναρτησίας, που να με αφορά προσωπικά.

<
Keywords
Τυχαία Θέματα