Ο Αλέξης Τσίπρας «καλύπτει» Σταθάκη για τους φορολογικούς συντελεστές

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και την άγρια φορολογική της πολιτική εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αυτό τον τρόπο παρείχε πλήρη κάλυψη στον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Σταθάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις

του τελευταίου για τους φορολογικούς συντελεστές, που θα παρέμενα ίδιοι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου επιλέγει να δουλεύει με “μονταζιέρες”. Απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ό,τι θέλουν και ότι τους συμφέρει. Ανακαλύπτουν επικοινωνιακά παιχνίδια, συγκροτούν στρατηγήματα του ενός μηνός, αλλάζουν την εκλογική διαδικασία στο παρά πέντε, προπαγανδίζουν πρωτογενές πλεόνασμα πριν καν το αντικρύσουν. Πίσω από αυτήν την ψεύτικη εικόνα, όμως, υπάρχει η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι τόσο σκληρή που δε μπορεί να κρυφτεί», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συμπληρώνοντας πως «Υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα της ισοπέδωσης της κοινωνίας, της καταστροφής της οικονομίας. Υπάρχει η κυβερνητική και μνημονιακή φορο-επιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό, αυτοί που επιδίδονται σε αυτή την επιδρομή να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μειώνουν τους φόρους. Είναι η αποθέωση της πολιτικής απάτης, οι καταστροφείς να εμφανίζονται ως σωτήρες».

Μίλησε για «ανυπαρξία και αφωνία της κυβέρνησης μπροστά στην τρόικα», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επειδή «τα δάνεια είναι εύκολα για φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα συμφέροντα και αδύνατα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης που έφερε το μνημόνιο και σημείωσε: «Σήμερα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στην αγριότητά της, επίθεση των φορολογικών αρχών, η οποία δεν διστάζει να φτάσει με εξπρές διαδικασίες σε κατασχέσεις και διώξεις. Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου, κινείται στο χώρο του παραλογισμού και της πλήρους απώλειας του ελέγχου».

The post Ο Αλέξης Τσίπρας «καλύπτει» Σταθάκη για τους φορολογικούς συντελεστές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα