Ντράγκι: Καθοδικοί οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανέφερε ότι θα διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τα επιτόκιά της, ενώ σημείωσε ότι η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές μπορεί να πλήξει την Ευρωζώνη.

«Παραμένουμε σταθερά αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον υψηλό βαθμό νομισματικής διευκόλυνσης και να λάβουμε περαιτέρω αποφασιστική δράση, αν χρειασθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, προσθέτοντας: «Επαναλαμβάνουμε σταθερά την πολιτική μας για το μέλλον. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα».

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης παραμένουν περισσότερο καθοδικοί και ο πληθωρισμός θα είναι χαμηλός για μία παρατεταμένη περίοδο. «Οι εξελίξεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και οι σχετικές αβεβαιότητες, ιδιαίτερα στις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, είναι πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά τις οικονομικές συνθήκες», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης. Ακόμη υπογράμμισε: «Ο λόγος να μην λάβουμε σήμερα μέτρα έχει να κάνει με την πολυπλοκότητα της κατάστασης. . . και την ανάγκη να έχουμε περισσότερη πληροφόρηση». Πάντως περισσότερη πληροφόρηση για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον τραπεζίτη, θα είναι διαθέσιμη στις αρχές Μαρτίου.

Τέλος, προηγουμένως, ο Ντράγκι είχε δηλώσει ότι τα στοιχεία που είναι σήμερα διαθέσιμα επιβεβαιώνουν ότι η περιορισμένη οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης προχωρά σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΚΤ, ενώ ταυτόχρονα οι πιέσεις στις τιμές στην Ευρωζώνη παραμένουν αδύναμες και η νομισματική και πιστωτική δυναμική είναι υποτονική.

The post Ντράγκι: Καθοδικοί οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα