Αντιμνημονιακοί μεν, Ευρωπαίοι δε…Πολύδωρας – Ζώης (ΦΩΤΟ)

Του Θοδωρή Δαφέρμου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην ΕΣΗΕΑ ο Βύρων Πολύδωρας και ο Χρήστος Ζώης παρουσίασαν το νέο κόμμα τους με την ονομασία «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό».

Ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος είναι επικεφαλής του σχήματος παρουσίασε το έμβλημα και την ονομασία του σχήματός του τονίζοντας ότι η «λέξη Ένωση επισημαίνει τη σφυρηλάτηση των σχέσεων σε αγώνες για τη Δημοκρατία». Ενώ διαχώρισε τις θέσεις του νέου σχήματος από ακραία κόμματα λέγοντας ότι «δεν είμαστε υπέρ της βίας, ούτε καν της λεκτικής»

Ο

νέος φορέας θα κινείται στο λεγόμενο αντιμνημονιακό χώρο αλλά με θέσεις υπέρ της Ευρώπης και βασική θέση είναι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, όπως είχε γίνει με τη Γερμανία μετά το ’53. Σε περίπτωση που οι εταίροι το αρνηθούν τότε υπάρχουν τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή δικαστήρια, είπε ο Βύρων Πολύδωρας.

Στις προτεραιότητες του νέου εγχειρήματος είναι η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και της βουλευτικής ασυλίας, η κατάργηση του χαρατσιού για τα ακίνητα, που άλλωστε προκάλεσε και τη διαγραφή του Πολύδωρα από τη ΝΔ καθώς και του βιβλίου εσόδων-εξόδων για τους αγρότες.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του νέου σχήματος τόνισε ότι « στόχος είναι η σωτηρία του λαού, δεν θέλουμε να γίνουμε κάπηλοι και έμποροι κάποιων αξιών του έθνους μας». Ακόμη, έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας ότι « πρέπει να ξαναφέρουμε την πολιτική στη ζωή μας, σας ζητώ ψήφους αντί για βόλια, πολιτική σημαίνει συσπείρωση. Πρέπει να ξαναφέρουμε την πολιτική που υπεξαίρεσαν οι τραπεζίτες οι τραπεζίτες δεν μπορεί η πολιτική να είναι κομπάρσος».

«Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό έχει «ενισταμένους και όχι διαμαρτυρομένους μηδενιστικά υπέρ της απομόνωσης» τόνισε ο κ.Πολύδωρας, υπογραμμίζοντας ότι «κατερχόμαστε σε αυτό το νέο σχήμα για μία βαριά, ουσιώδη ένσταση».
Την ομιλία του έκλεισε με μια φράση του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ « εκεί έξω υπάρχει ένα βουνό απελπισίας μέσα μας υπάρχει ένας βράχος ελπίδας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης μίλησε για το όνομα νέου κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η λέξη ένωση έχει συνδεθεί με μεγάλες ιστορικές περιόδους για τη χώρα μας και συνδέεται με το φάσμα όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να βρουν το αύριο για την Ελλάδα». Ακόμη, αιτιολόγηση την απόρριψη της λέξης συνασπισμού που ακούστηκε κατά κόρον όλα το προηγούμενο διάστημα ότι θα είναι συνθετικό του ονόματος λέγοντας ότι «ο συνασπισμός είναι μια λέξη που δηλώνει συναλλαγή».

Ο κ. Ζώης χαρακτήρισε τον Βύρων Πολύδωρα ως «πολεμικό άλογο» αναφερόμενος στην πρώτη τους συνάντηση. Ενώ παρουσίασε μια σειρά άλλων μικρών εθνικών κομμάτων, αγροτών, απόστρατων κλπ που θα πλαισιώσουν το νέο φορέα.
Τέλος, στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι βουλευτής της Νέας ΜΕΡΑΣ Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας ΜΕΡΑΣ Γιάννης Μανώλης και πολλά άλλα πρώην στελέχη της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.

πηγή φωτο: Eurokinissi

The post Αντιμνημονιακοί μεν, Ευρωπαίοι δε…Πολύδωρας – Ζώης (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα