Ντάισελμπλουμ: Εντός της εβδομάδας τα 500 εκ. της δόσης

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης του 1ος δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα, που εκκρεμούσε από το καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα, με επίσημη γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα 500 εκατομμύρια που προέρχονται από τον μηχανισμό EFSF θα εκταμιευθούν «εντός της εβδομάδας».

Αισιόδοξος ο
πρόεδρος του Eurogroup για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τρόικα

Η δόση «ξεκλείδωσε», αφότου κρίθηκε πως η Ελλάδα είχε εκπληρώσει τα τέσσερα σχετικά προαπαιτούμενα, την κατάρτιση σχεδίου αναδιάρθρωσης για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, την τοποθέτηση 12.500 δημοσίων υπάλληλων σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας, την υιοθέτηση ενός νέου κώδικα για τους δικηγόρους, και τη λήψη μέτρων για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, ενόψει της σχεδιαζόμενης αποκρατικοποίησής τους.

Η εκταμίευση από την πλευρά του EFSF θα «απελευθερώσει» και τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των κρατών της ευρωζώνης.

Ακόμη, την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup για την «ταχεία ολοκλήρωση» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

The post Ντάισελμπλουμ: Εντός της εβδομάδας τα 500 εκ. της δόσης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα