Ντ. Μεντβέντεφ: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ουκρανία αλλά όχι με όσους πήραν την εξουσία «μέσω αιματοχυσίας»

Την προθυμία του να συνεργαστεί και να αναπτύξει δεσμούς με την Ουκρανία εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα γίνει «με όσους ανήλθαν στην εξουσία μέσω της αιματοχυσίας».

Παράλληλα, ο κ. Μεντβέντεφ σχολίασε ότι η υπεροχή του έκπτωτου προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είναι «ουσιαστικά ανύπαρκτη», αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα

της Ουκρανίας, παραμένει ο νόμιμος επικεφαλής του κράτους.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ρωσία χρειάζεται την Ουκρανία να είναι «ισχυρή και σταθερή και οικονομικός εταίρος».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο κ. Μεντβέντεφ προειδοποίησε τον Ουκρανό μεταβατικό πρωθυπουργό ότι η Μόσχα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τους στρατιώτες και τους πολίτες της στην Κριμαία.

Στη συνέχεια, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μεντβέντεφ σχολίασε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας κατέλαβε την εξουσία παρανόμως και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διακυβέρνησή τους θα τερματιστεί με μια νέα επανάσταση και με νέα αιματοχυσία.

Έπειτα, επαναλαμβάνοντας ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραμένει ο νόμιμος αρχηγός του κράτους βάσει του Συντάγματος της Ουκρανίας, τόνισε: «Εάν είναι ένοχος ενώπιον της Ουκρανίας, αρχίστε μια διαδικασία παραπομπής του σε δίκη. . . και δικάστε τον». Ο,τιδήποτε άλλο είναι ανομία, πρόσθεσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει πολύεπίπεδες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την αδελφική Ουκρανία. Διευκρίνισε δε ότι η Ρωσία χρειάζεται να δει μια ισχυρή και σταθερή και οικονομικά ανθηρή Ουκρανία.

The post Ντ. Μεντβέντεφ: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ουκρανία αλλά όχι με όσους πήραν την εξουσία «μέσω αιματοχυσίας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα