Συμφώνησε ο Πούτιν στη διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου που πρότεινε η Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία

Στην εκκίνηση ενός πολιτικού διαλόγου φέρεται ότι συμφώνησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της τελευταίας.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από πρόταση της καγκελαρίου, ο κ. Πούτιν φαίνεται πως συμφώνησε να συγκροτηθεί μια ομάδα επαφής πιθανόν υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), καθώς και μια ομάδα με στόχο να εξακριβώσει τα γεγονότα που έχουν οδηγήσει στην

κρίση στην Κριμαία.

Σύμφωνα με το Reuters η Γερμανίδα καγκελάριος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν του δήλωσε ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας στην «απαράδεκτη ρωσική επέμβαση» στην Ουκρανία και τον κάλεσε «να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου RIA Novosti, ο κ. Πούτιν τόνισε στην καγκελάριο ότι υπάρχει απειλή από ακραίους εθνικιστές, επισημαίνοντας πως όσα μέτρα ελήφθησαν ήταν απόλυτα ενδεδειγμένα δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία.

The post Συμφώνησε ο Πούτιν στη διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου που πρότεινε η Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα