Ντ. Μπακογιάννη: Θα θέσω το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης υποσχέθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ δεσμεύτηκε ότι, υπό τη νέα της ιδιότητα ως πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο άμεσα.

Αυτό υποσχέθηκε η πρώην υπουργός σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής

της στη Χάλκη, με την ευκαιρία του εορτασμού της Θεολογικής Σχολής.

Η κ. Μπακογιάννη, ακόμη, είπε πως ελπίζει ότι σύντομα «θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία της και θα δούμε τη σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο γεμάτο νέους ιερείς, όπως ακριβώς το οραματίζεται ο Παναγιότατος».

Μάλιστα, η βουλευτής εξέφρασε την συγκίνησή της που βρίσκεται στην Χάλκη και τόνισε πως «η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, είναι διεθνές και οικουμενικό».

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε για την κ. Μπακογιάννη ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς στην Ελλάδα που εργάστηκε ειλικρινώς και έμπρακτα για την προσέγγιση των δύο χωρών και για τα ζητήματα της ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

The post Ντ. Μπακογιάννη: Θα θέσω το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο Συμβούλιο της Ευρώπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα