Νότια Κορέα: Τρεις νεκροί και 104 αγνοούμενοι από ναυάγιο επιβατικού πλοίου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 368 έχουν διασωθεί, οι πλειονότητα των οποίων είναι μαθητές γυμνασίου, από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πορθμείου που μετέφερε 474 ανθρώπους κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αγνοούνται 104 άνθρωποι.

«Προς το παρόν έχουν διασωθεί 368 άνθρωποι», δήλωσε ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκιόνγκ-Ογκ, επιβεβαιώνοντας το θάνατο δύο ανθρώπων, το ένα από τα οποία ήταν μέλος του πληρώματος.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης

συνεχίζεται και είναι δύσκολο να δοθεί οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Το πλοίο, το Sewol, μετέφερε 474 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου.

Μέσα σε διάστημα ωρών, οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν το Sewol να έχει γείρει στην αριστερή πλευρά του, ενώ λίγο αργότερα το πλοίο είχε ανατραπεί, και πάνω από το νερό φαινόταν μόνο το εμπρός τμήμα του κύτους του.

Αξιωματούχος του Λυκείου Ντανουόν στο Ανσάν, ένα προάστιο της Σεούλ, δήλωσε πως και οι 338 μαθητές και οι δάσκαλοί τους διασώθηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ακτοφυλακή ή από άλλους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διάσωση.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους έκαναν εκδρομή στο Ζεζού, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ένας γονέας είπε στο δίκτυο YTN ότι το παιδί της ήταν ασφαλές , και μαζί του ήταν 11 άλλα . Όλοι τους πήδηξαν στο νερό και διασώθηκαν από ένα πλοίο. Από τους 11 , το ένα παιδί υπέστη κάταγμα ποδιού , αλλά τα υπόλοιπα έμειναν αβλαβή.

Ένας μαθητής , που ήταν στο κλειστό αμφιθέατρο Jindo με άλλους επιβάτες που διασώθηκαν, δήλωσε στο YTN ότι άκουσε ένα δυνατό χτύπημα, και μετά το πλοίο άρχισε να βουλιάζει. Πήδηξε στη θάλασσα πριν καταφθάσει το διασωστικό σκάφος.

«Έπρεπε να κολυμπήσω για να φτάσω στη βάρκα», είπε ο φοιτητής Lim Hyung Min στο δίκτυο . «Το νερό ήταν τόσο κρύο και ήθελα να ζήσω. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές έχουν διασωθεί. Έχω 20 άλλους μαθητές μαζί μου και πολλοί από εμάς υποφέρουν από υποθερμία, αλλά τώρα είμαστε εντάξει, επειδή πήραμε κουβέρτες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό είχε 12,6 βαθμούς Κελσίου ( 55 βαθμούς Φαρενάιτ ), και οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν για περίπου δύο ώρες σε αυτή τη θερμοκρασία.

Σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας «ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος».

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε αργότερα πως ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός μέσα στο βυθιζόμενο οχηματαγωγό. Αξιωματούχος του νοσοκομείου Μόκπο Χανκούκ στην ηπειρωτική Νότια Κορέα δήλωσε πως άλλος ένας άνθρωπος απεβίωσε λίγο μετά τη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής.

The post Νότια Κορέα: Τρεις νεκροί και 104 αγνοούμενοι από ναυάγιο επιβατικού πλοίου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα