Νίκος Δένδιας: Με εντολή εισαγγελέα η κλήτευση μαθητών στο Κερατσίνι

Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία κλήθηκαν οι μαθητές από το Κερατσίνι να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα, όπως απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, όσον αφορά παρεμβάσεις που φέρεται να έκανε η Ελληνική Αστυνομίας σε σχολεία.

Ο Ν.Δένδιας υπογράμμισε

μεταξύ άλλων ότι: «Πρέπει να προστατευτούν οι μαθητές και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχουν σχολικοί φύλακες, αλλά και ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να διασφαλίσει τον πέριξ χώρο του σχολείου, ώστε να μην γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοσδήποτε μέσα σε αυτή την αίθουσα ο οποίος θα διαφωνήσει. Και ότι θα πρέπει να έχει την πληροφόρηση εάν γίνεται κάτι τέτοιο ή εάν γίνεται κάτι άλλο και σε αυτό νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση».

Για το θέμα του Κερατσινίου ο Ν.Δένδιας ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο του ίδιου του γυμνασίου Κερατσινίου, καθώς επίσης και ρητή εντολή καταρχήν του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους επιμέρους εισαγγελείς και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά προς την Ελληνική Αστυνομία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή η Ελληνική Αστυνομία; Να αγνοήσει την ρητή εισαγγελική παραγγελία και να μην πάει να κάνει τη δουλειά της;».

Παράλληλα, τόνισε ότι: «Αυτό το οποίο ζητήθηκε από το Γυμνάσιο Κερατσινίου είναι η εποπτεία του χώρου, έχω το έγγραφο εδώ. Και όσον αφορά το θέμα της διερεύνησης της προκαταρκτικής εξέτασης, αυτή είναι η ρητή εισαγγελική εντολή. Δηλαδή χαρακτηρίζει προφανώς παράνομη πράξη την κατάληψη του σχολείου, νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Και από εκεί και πέρα δίνει εντολή ανεύρεσης των υπευθύνων ο Εισαγγελέας. Νομίζω ότι η υποχρέωση η οποία υπήρχε ήταν να εκτελεστεί η εισαγγελική εντολή».

«Είναι προφανές ότι στην εποχή της κρίσης και τα προβλήματα που έχει η χώρα, η Αστυνομία πολλές φορές βρίσκεται επί του ορίου και αναγκάζεται να καλύψει γενικότερες ανάγκες του ελληνικού κράτους. Και αυτό νομίζω το πράττει με απόλυτη ευσυνειδησία και με μεγάλη επιτυχία. Αυτό φάνηκε από τους δείκτες μείωσης της εγκληματικότητας που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι οποίοι είναι εντυπωσιακοί, εάν θέλετε μοναδικοί σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την έννοια ότι υπό συνθήκες μέγιστης οικονομικής κρίσης έχουμε μείωση της εγκληματικότητας κατά 16% – 17% ανά τομέα» πρόσθεσε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί, καλύπτει ό,τι μπορεί.

The post Νίκος Δένδιας: Με εντολή εισαγγελέα η κλήτευση μαθητών στο Κερατσίνι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα