Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους

Στη Βουλή κατέληξς η πορεία των αγροτών και ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αγροτών από όλη την Ελλάδα με την κυκλοφορία στους δρόμους να έχει αποκατασταθεί.

Συγκεκριμένα το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσαν αγρότες από τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα

και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί.

Αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αλλά λόγω απουσίας του προεδρείου οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.

Στα αιτήματα των αγροτών είναι η κατάργηση της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζ’άμαρος

The post Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα