Νέο πρόγραμμα για την είσοσο 230.000 νέων στην αγορά εργασίας

Περίπου 74.000 άνεργοι θα ωφεληθούν από προγράμματα που αναμένεται να προκηρυχθούν τους πρώτους μήνες του 2014, ανέφερε ο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών.

Τις προαναγγελίες αυτές έκανε ο υπουργός σε εκδήλωση για την ανεργία που διοργάνωσαν το ΚΕΠΕ και η «Ναυτεμπορική», ενώ σημείωσε ότι τα προγράμματα αυτά θα είναι συνολικής δαπάνης 350 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα για νέους έως

24 ετών θα αφορά νέους που αυτή τη στιγμή ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν σε κάποιο κύκλο εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

«Έχουμε ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο με μια μεγάλη γκάμα επιμέρους εξειδικευμένων δράσεων, περιμένουμε τις παρατηρήσεις της Επιτροπής και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέχρι το Μάιο», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες με ορίζοντα το 2016, κάτι που – όπως αναγνώρισε – δεν είναι εύκολο εγχείρημα, καθώς θα πρέπει να βρεθούν δημοσιονομικά ισοδύναμα.

The post Νέο πρόγραμμα για την είσοσο 230.000 νέων στην αγορά εργασίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα