Νέο επάγγελμα στην Ελλάδα της κρίσης: Ο «περιμενάκιας»

Σε καιρούς κρίσης απ’ ότι φαίνεται ανθίζουν νέα επαγγέλματα όπως είναι αυτό του «περιμενάκια», δεδομένης της ταλαιπωρίας που υφίστανται εκατομμύρια πολίτες καθημερινά κατά τις συναλλαγές τους με υπηρεσίες, όπου οι ουρές είναι ατελείωτες.

Την λύση λοιπόν στο πρόβλημα αυτό έρχεται να φέρει ο «περιμενάκιας» ή αλλιώς «περιμενατζής», ο οποίος κάθεται στην ουρά αντί για εσάς (σε Εφορίες, τράπεζες

και ούτω καθεξής), κρατώντας στο χέρι το χαρτάκι προτεραιότητας και όταν πλησιάζει η ώρα, σας ενημερώνει τηλεφωνικά να πάτε να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας.

Τις τελευταίες εβδομάδες του 2013 μάλιστα το επάγγελμα αυτό φαίνεται ότι παρουσίασε μεγάλη άνθηση εξαιτίας και των αναρίθμητων υποχρεώσεων που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες τόσο με τράπεζες και Εφορίες, όσο και με άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα και με αναφορά του creteplus, ο «περιμενάκιας» πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και στο Ηράκλειο ζητώντας από τους υποψήφιους πελάτες το αντίτιμο του ενός ευρώ, προκειμένου να περιμένει στην ουρά αντί για εκείνους.

Δεν είναι πάντα όμως τόσο «αθώα» τα πράγματα, καθώς, υπάρχουν και οι «αθέμιτες» πρακτικές που χρησιμοποιούν, όπως να εξασφαλίζουν χαρτάκια προτεραιότητας από νωρίς, έτσι ώστε στη συνέχεια να τα πωλούν με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.

The post Νέο επάγγελμα στην Ελλάδα της κρίσης: Ο «περιμενάκιας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα