Νέο χαράτσι ζήτησε η Τρόικα

«Ως τις 8 Οκτωβρίου πρέπει να έχουν “κλείσει” όλα τα μέτρα», επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κατά την έξοδο του από την συνάντηση των Κυβερνητικών Εταίρων και έσπευσε να καθησυχάσει πως «Τελειώσαμε από μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχουν άλλα τέτοια μέτρα, τα υπόλοιπα θα έλθουν από τον εκσυγχρονισμό του κράτους»

Στο μεταξύ πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν τις προτάσεις της τρόικας , σχετικά με την επιβολή φόρου ύψους 150 ευρώ στους εκμισθωτές ακινήτων, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Παράλληλα,

σύμφωνα με πληροφορίες από το vima.gr, τα μέτρα που έχουν κλείσει μέχρι στιγμής ανέρχονται περίπου 9 έως 9,5 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί, μεταξύ εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του ορίου ηλίκίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, η οποία αποδίσει σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ 1,1 δισ. ευρώ. Συνολικά έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

- 6,5 δισ. ευρώ από περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και
- 1,5 δισ. ευρώ, περίπου, από περικοπές διαρθρωτικού χαρακτήρα , δηλαδή σύνολο 8 δισ. ευρώ. Μαζί με το 1,1 δισ. ευρώ που δέχεται το ΔΝΤ από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το συνολικό ποσό του πακέτου βρίσκεται λίγο πιό πάνω από τα 9 δισ. ευρώ.
Στο τραπέζι της συζήτησης ακόμη υπάρχει και το σχέδιο νέου τύπου εφεδρείας.

Οι συζητήσεις θα συνεχισθούν με τα τεχνικά κλιμάκια αν δεν υπάρξει συμφωνία ως την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα