Κύπρος: Τελευταίες πινελιές στις αντιπροτάσεις προς την τρόικα

«Κλειδώνει» μέσα στο επόμενο 48ωρο το πακέτο αντιπροτάσεων και συγκλίσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εργάζεται πυρετωδώς και είναι πλέον θέμα ωρών να ολοκληρώσει τις προτάσεις του και την κοστολόγησή τους.

Ακολούθως θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να μπουν και οι τελευταίες πινελιές.

Οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με το συνδικαλιστικό κίνημα και τα κόμματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αμέως μετά

την επιστροφή του Δημήτρη Χριστόφια από τη Νέα Υόρκη την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κόμματα θα έχουν στη διάθεσή τους μία εβδομάδα να μελετήσουν τις θέσεις της κυβέρνησης και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα θα αρχίσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε ημερομηνία που θα επιλέξει η Τρόικα και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα.

Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να εστιαστούν κυρίως στα θέματα της αποκοπής μισθών και συντάξεων με έμφαση στο 13ο, στο φλέγον ζήτημα της ΑΤΑ, αλλά και στην επιθυμία της Τρόικας για ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ζητά πιεστικά από την Τρόικα πριν από την υπογραφή του Μνημονίου να διασαφηνίσει τη θέση της γύρω από το ύψος του ποσού, το οποίο εκτιμά ότι θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών.

Πηγή : http://www.philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα