Νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου γιά το Κυπριακό

Συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Στη συνάντηση, η οποία είναι η 2η κατά σειρά μετά τη νέα φάση διαπραγματεύσεων γιά το Κυπριακό, θα γίνει μία ανασκόπηση της μέχρι τώρα εξέλιξής των διαπραγματεύσεων. Επιθυμία του κύριου Αναστασιάδη είναι να βρεθεί μία πλατφόρμα γιά να γίνει πιό αποτελεσματικός ο διάλογος, καθώς

η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί πως οι τουρκοκυπριακές θέσεις αποκλίνουν από το κοινό ανακοινωθέν για τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος την Τετάρτη θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Mουν, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, με διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν δημιουργούν αισιοδοξία και περιθώρια για, αμοιβαία αποδεκτή, συμβιβαστική λύση εντός του 2014.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ανέφικτη και παραπλανητική την επιμονή της τουρκοκυπριακής πλευράς να ξεκινήσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, λέγεται πως θεωρεί οτι η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία, η βελτίωση της κυπριακή οικονομίας, το ξεκαθάρισμα του ενεργειακού χάρτη της περιοχής, η εκδήλωση των προθέσεων του Ισραήλ για αγωγό προς Τουρκία ή τερματικό, αλλά και πιθανή αλλαγή ηγεσίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα την άνοιξη του 2015 θα καταστήσουν πολύ πιό πιθανή την εξεύρεση λύσης.

The post Νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου γιά το Κυπριακό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα