Νέα στοιχεία για την υπόθεση των “Πυρήνων”


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά από την εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στο διαμέρισμα της οδού Καρπενησιώτη 66 στο Γαλάτσι. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν ότι υφίσταται συνάφεια μεταξύ των αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στη ληστεία στο Βελβεντό με τα κρατούμενα μέλη της οργάνωσης «Πυρήνων της φωτιάς» αλλά κυρίως με το «πυρήνα» στο Βόλο.

Τα νέα

μέλη των «Πυρήνων» χρησιμοποίησαν πολλά από τα ονόματα συγγενών συλληφθέντων ή μαρτύρων στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό να εκδώσουν πλαστές αστυνομικές ταυτότητες. Περισσότερα από είκοσι στοιχεία για πλαστές ταυτότητες που εντοπίστηκαν στα Τουρκοβούνια στο διαμέρισμα των συλληφθέντων για τη ληστεία που είχε γίνει στο Βελβεντό είχαν εντοπιστεί και το Μάρτιο του 2011 στη γιάφκα της συνωμοσίας στη περιοχή του Βόλου. Άλλα, είχαν βρεθεί το Δεκέμβριο του 2010 σε usb που κατείχαν μέλη από τους «Πυρήνες» του Αγρινίου και του Πειραιά που είχαν συλληφθεί εκείνες τις ημέρες.
Ανάμεσα σε αυτά για έκδοση πλαστών ταυτοτήτων είναι του ξαδέλφου κατηγορουμένου για συμμετοχή την οργάνωση -απηλλάγη τελικά με βούλευμα- όπως και άλλου ατόμου που σχετίζεται από το προσωπικό περιβάλλον του ίδιου ανθρώπου.

Επίσης, μέσα στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια εντοπίστηκε και ταυτότητα με τη φωτογραφία του ήδη φυλακισμένου, κατηγορούμενου Γεράσιμου Τσακάλου για αποστολή εκρηκτικών μηχανισμών σε δέματα. Οι αρχές εντόπισαν και μία σημείωση που αποδίδεται σε άλλο φυλακισμένο μέλος των «Πυρήνων» που κατείχε ηγετικό ρόλο ο οποίος υποδεικνύει στους ληστές του Βελβεντού να δώσουν ορισμένα στοιχεία στη «μικρή». Η «μικρή» σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας είναι μία νεαρή από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του αντεξουσιαστή που εμπλέκεται στην όλη υπόθεση. Συντάκτης, αυτής της σημείωσης λέγεται ότι είναι το ίδιο άτομο το οποίο με οδηγίες από το κινητό τηλέφωνο κατασκεύαζε βόμβες. Πάντως, οι αρχές τόνισαν ότι 6 από τα 20 στοιχεία για πλαστές ταυτότητες άνηκαν σε νεαρές γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα