Νέα μέθοδος εξωσωματικής με… κάμερα καταγράφει την εξέλιξη των εμβρύων


Eντοπίζονται τα πιο υγιή, δηλαδή εκείνα που ανήκουν στην ομάδα χαμηλού κινδύνου εμφάνισης ανωμαλιών και εμφυτεύονται μόνο αυτά.

Μια νέα μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης που αυξάνει τις πιθανότητες μιας πετυχημένης εγκυμοσύνης στο τριπλάσιο ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία, με τη βοήθεια μιας μεθόδου απεικόνισης που καταγράφει την εξέλιξη των εμβρύων και εντοπίζει με ακρίβεια ποιά είναι εκείνα που δεν θα αναπτύξουν χρωμοσωματικές ανωμαλίες.

Η

μέθοδος δεν είναι άλλη από τη λήψη συνεχόμενων καρέ (time-lapse imaging), την οποία οι επιστήμονες χρησιμοποιούν όταν τα έμβρυα βρίσκονται στην ειδική συσκευή επώασης και καταγράφουν την εξέλιξή τους με χιλιάδες φωτογραφίες που λαμβάνονται κάθε δέκα με είκοσι λεπτά.

Έτσι, εντοπίζονται τα πιο υγιή, δηλαδή εκείνα που ανήκουν στην ομάδα χαμηλού κινδύνου εμφάνισης ανωμαλιών και εμφυτεύονται μόνο αυτά, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη.

«Είναι ίσως η πιο συναρπαστική και σημαντική εξέλιξη που έχω δει στα 35 χρόνια που εργάζομαι στον συγκεκριμένο τομέα και μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά πολύτιμη για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση», είπε o καθηγητής Simon Fishel, διευθύνων σύμβουλος της CARE Fertility Group, που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη στο Μάντσεστερ.

«Η τεχνολογία αυτή μπορεί να μας δείξει ποιο έμβρυο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ζήσει και θα παρουσιάσει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Είναι σαν να έχουμε ένα έμβρυο στη μήτρα μαζί με μια κάμερα»!

Τα αποτελέσματα της μελέτης για τη νέα μέθοδο IVF δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Reproductive BioMedicine Online

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα