Να τρώνε κρέας αλόγου παροτρύνει τους Βρετανούς η πριγκίπισσα Άννα

Αντιδράσεις προκάλεσε η πριγκίπισσα Άννα προτείνοντας στους Βρετανούς να τρώνε κρέας αλόγου προκειμένου να σώσουν τα συγκεκριμένα ζώα.

Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και πρώην πρωταθλήτρια ιππασίας σε δήλωση της, στο ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης Παγκόσμια Ιππική Πρόνοια είπε: «Η στάση μας απέναντι στο εμπόριο του αλογίσιου κρέατος και την αξία του θα πρέπει να αλλάξει» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να μιμηθούν τους Γάλλους.

Οργανώσεις για την

προστασία των ζώων στη Βρετανία αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλειφθούν από τους ιδιοκτήτες τους περίπου 7.000 άλογα.

Η πριγκίπισσα Άννα αναρωτιέται αν «Θα περιορίζονταν άραγε οι περιπτώσεις κακομεταχείρισης εάν το κρέας του αλόγου είχε κάποια αξία;» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στη Γαλλία το φιλέτο του αλόγου είναι το πιο ακριβό είδος που διαθέτουν τα κρεοπωλεία.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε εάν η αξία αυτή παίζει κάποιο ρόλο στον περιορισμό των κρουσμάτων κακοποίησης», είπε η Άννα.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την οργή της φιλοζωικής οργάνωσης Peta,η οποία αναφέρει ειρωνικά «Τι άλλο θα δούμε από τη βασιλική οικογένεια; Τη βασίλισσα να προτείνει να τρώμε τα κόργκι;», κάνοντας λόγο για τα αγαπημένα σκυλάκια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μολονότι οι Βρετανοί σοκάρονται με την δήλωση αυτή, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αποτελεί ταμπού, καθώς στην Γαλλία υπάρχουν 650-700 κρεοπωλεία που διαθέτουν κρέας αλόγου ενώ στην Γερμανία υπολογίζονται γύρω στα 100.

The post Να τρώνε κρέας αλόγου παροτρύνει τους Βρετανούς η πριγκίπισσα Άννα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα