«Καμία αύξηση στη βουλευτική αποζημίωση» λέει ο γγ της Βουλής

Αναλυτική και παραστατική επεξήγηση της βουλευτικής αποζημίωσης θα «ανέβει» στη διαδικτυακή πύλη του Κοινοβουλίου την προσεχή Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής, όπως εισηγήθηκε στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής και έγινε αποδεκτό παμψηφεί, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα

του Τύπου που κάνουν λόγο για αύξηση στη βουλευτική αποζημίωση ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ. Δίνω πολιτική διαβεβαίωση ότι, το 2013, η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου».

Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.

The post «Καμία αύξηση στη βουλευτική αποζημίωση» λέει ο γγ της Βουλής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα