Να πάει στη “στενή” ο Ψωμιάδης ζητά ο εισαγγελέας

Τη σύλληψη και την προφυλάκιση 29 ατόμων, μεταξύ των οποίων και του νυν αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη, προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας για την υπόθεση των υπερβάσεων του κόστους στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου κατά την περίοδο 1997 – 2007.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι επίσης και ο

πρώην νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Τσαμασλής, ο Λευτέρης Τζιόλας, ο Ιωάννης Λεμπετλής και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αλέξανδρος Κωνσταντίνου στην πρότασή του κάνει λόγο για «αμετανόητη στάση μη εμφαίνουσας μεταμέλειας». Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν οι 29 είναι απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία υπαλλήλου, ενώ ακολούθησε έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, η υπέρβαση του κόστους έφτασε το ποσό των 515.000 ευρώ, ενώ υπογραμμίζεται ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης ζημιώθηκε με περίπου 300.000 ευρώ.

Η πρόταση του εισαγγελέα υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν τελικά αν θα γίνει δεκτή. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν απολογηθεί στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις.

Πηγή : http://www.voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα