Μουσική παράσταση «Απολεσθέντα» στον Πολυχώρο «Χυτήριο»

Μουσική Παράσταση του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη με την Αναστασία Έδεν

Δευτέρα 5 Μαΐου και ώρα 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Χυτήριο

«Όσο και να γυρνάμε την πλάτη μας στο παρελθόν είμαστε
φτιαγμένοι από αυτό. Ότι έχουμε απολέσει είναι αυτό που μας
καθόρισε. Και σε ένα αδύναμο παρόν, η επαναφορά των
“απολεσθέντων” στη μνήμη μας ίσως μας βοηθήσει να
επαναπροσδιορίσουμε τη διαδρομή μας ή να δημιουργήσουμε
καινούργια.
Για

να μη γίνουμε οι ίδιοι, τα “απολεσθέντα” στο ταξίδι μας.»

Ο συνθέτης Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης συναντά την Αναστασία Έδεν σε μία συναυλία γεμάτη μουσικούς πειραματισμούς που εναλλάσει με έναν ξεχωριστό τρόπο ατμοσφαιρικές μελωδίες με έντονα ρυθμικά μοτίβα, ηλεκτρονικούς με ακουστικούς ήχους.

Με τον ίδιο το συνθέτη στο πιάνο και στα ηλεκτρονικά, την Αναστασία Έδεν στα φωνητικά και στην άρπα και τον Rolland Hoffmann στις κιθάρες, η μπάντα παρουσιάζει τραγούδια από το album του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη «Απολεσθέντα», νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια, πρωτότυπες μουσικές ενώ διασκευάζει με το δικό της ύφος από παραδοσιακά μέχρι σύγχρονα κομμάτια από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Παράλληλα τη συναυλία πλαισιώνουν τα πρωτότυπα video της Κλεοπάτρας Κοραή, ενώ τον ήχο επιμελείται ο Τάσος Μπακασιέτας.

Συντελεστές:

Πιάνο – Ηλεκτρονικά s: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Φωνή – Άρπα : Αναστασία Έδεν
Κιθάρες : Roland Hoffmann
Video : Κλεοπάτρα Κοραή
Ήχος : Τάσος Μπακασιέτας

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ώρα Έναρξης: 9.30 μ.μ.

Είσοδος: 5€

Βιογραφικά στοιχεία:

Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

www.constantinosevangelidis.com

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου στο Ωδείο Αθηνών και Ανώτερα Θεωρητικά στο Κεντρικό Ωδείο με τον Μπάμπη Κανά. Παράλληλα, σπούδασε γραφιστική στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Έχει εργαστεί στο θέατρο σαν συνθέτης, (2013 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών «Φύλλα της», 2012 Θέατρο Ακαδήμεια «Το Παρδαλό Κασκόλ», 2009 Εθνικό Θέατρο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών & Κομοτηνής – «Βαβυλωνία», 2006 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ – «Ποντικοπαγίδα», 2003 Θέατρο Ελπίδα – «Φιλουμένα Μαρτουράνο»), και ενορχηστρωτής (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης –2006 «Δον Καμίλο», 2004 «Πολύ Κακό Για Το Τίποτα», 2002 «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»), στην τηλεόραση και τη δισκογραφία.

Το 2012 κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Δράμας για τη μουσική της ταινίας μικρού μήκους «Evergreen» της Ιφιγένειας Κοτσώνη. Έχει γράψει μουσική για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, για διαφημιστικές ταινίες, ταινίες πολυμέσων και ραδιοφωνικά spot. Σαν πιανίστας έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες & τραγουδιστές συμμετέχοντας σε ζωντανές εμφανίσεις, συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ κ.α.

Στα τέλη του 2011 εξέδωσε, σαν ανεξάρτητη παραγωγή, την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «ΤΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ» σε στίχους της Σ. Παγώνα με την συμμετοχή πολλών τραγουδιστών.

Από το 1998 ασχολείται με την διδασκαλία της μουσικής. Σήμερα διδάσκει Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Αναστασία Έδεν

Απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης. Δίπλωμα μονωδίας από το Ορφείο Ωδείο, με παράλληλες σπουδές αρμονίας, βυζαντινής μουσικής, άρπας και πιάνου. Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής με τον Σπύρο Σακκά.

Στις δραστηριότητες της περιλαμβάνονται συμμετοχές σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσικές-θεατρικές παραγωγές, σε συνεργασία με σκηνοθέτες όπως οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Κούνδουρος, σε παραστάσεις των Σταμάτη Κραουνάκη και Γιάννη Μαρκόπουλου και σε συναυλίες των Γιώργου Νταλάρα, Ορφέα Περίδη & Μελίνας Κανά, Νίκου Ξυδάκη.

Έχει εμφανιστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων (2009 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι), τη Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου (Δελφοί, Εκδηλώσεις για τον Α. Σικελιανό), καθώς και με το σχήμα Λύραυλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (στάση μετρό: Κεραμεικός)
τηλ.: 2103412313, 695 1787821

The post Μουσική παράσταση «Απολεσθέντα» στον Πολυχώρο «Χυτήριο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα