Μακρή: Ύποπτος και υπερβολικός ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιπτώσεων ψυχικής ασθενείας

Σοβαρές παρατυπίες έδειξαν στοιχεία που δήλωσαν μονάδες ψυχικής υγείας ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν δηλωθεί μισό εκατομμύριο πράξεις σε ψυχικά ασθενείς, αριθμός που χαρακτηρίστηκε από την Μακρή «υπερβολικός και ύποπτος».

«Υπάρχει περίπτωση ασθενούς που έχει γεννηθεί το 1931 και καταγράφεται ότι καθημερινά κάνει γιόγκα και γυμναστική», είπε η υφυπουργός Υγείας

Ζέττα Μακρή σε χθεσινή της ομιλία. Μάλιστα, τόνισε: «Από τον έλεγχο των δομών ψυχικής υγείας δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνες στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί ή συγγενείς συνδικαλιστών ή οι έχοντες διαχρονικά ασυλία. Αυτή τη φορά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη».

Από δειγματοληπτικούς ελέγχους για το α΄ εξάμηνο του 2013 διαπιστώθηκε σε 18 φορείς ΝΠΙΔ όπου λειτουργούν μονάδες ψυχικής υγείας ότι δύο στους δέκα ασθενείς (18,2%) επισκέπτονταν την ίδια ημέρα διαφορετικά Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας σε διαφορετικές πόλεις, ενώ τέσσερις στους δέκα νοσηλεύονταν και ως εσωτερικοί ασθενείς σε οικοτροφεία και ταυτόχρονα έκαναν χρήση υπηρεσιών υγείας από κέντρα ημέρας. Ο έλεγχος κατέδειξε ότι το 3% των ασθενών διαμένει ταυτόχρονα σε περισσότερους του ενός ξενώνες, ενώ το 12% των ΑΜΚΑ που δηλώθηκαν δεν ταυτοποιούνται με φυσικό πρόσωπο. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν στο σύνολο των μονάδων.

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Μακρή: Ύποπτος και υπερβολικός ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιπτώσεων ψυχικής ασθενείας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα