Ε όχι και χοντρός μπάσταρδος ο Θόδωρος – Όλο το κατάπτυστο κείμενο για τον Πάγκαλο!

του Γιάννη Ντάσκα

Απλά ερωτήματα και απλή λογική.

Τα θέτουμε ευθύς αμέσως και σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα καταλήξουμε στο αίτημα να κλείσουν οι πύλες του διαδικτύου.Επίσης να κλείσουν και διάφορα περιοδικά και διάφορα ΜΜΕ που απλά είναι αχώνευτα. Επίσης να απαγορευθεί το «γράφειν» σε διάφορους γιατί απλά κι αυτοί είναι αχώνευτοι.Ακόμα και αν σας πουν «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;έχω δουλέψει στους «Νιου Γιόρκ Τάϊμς», στο «Μπιμπισί» και τα τοιαύτα.

Η απάντηση στο επιχείρημά τους είναι: τον Πάγκαλο τον

ξέρει ο ελληνικός λαός,τον Γκρέγκ Πάλαστ δεν τον ξέρει.Τον μόνο Γκρέγκ που ξέρει είναι ο Γκρέγκ(ορυ) Πέκ από το «Το χρυσάφι του Μακένα».Και ο Πάγκαλος για τον ελληνικό λαό(και τη λίμνη της Βουλιαγμένης) είναι σκέτο χρυσάφι .Στον ελληνικό λαό έχει προσφέρει το πνεύμα του και στη λίμνη το σώμα του.

Αυτός ο Πάλαστ έγραψε ένα κατάπτυστο άρθρο για το Θόδωρο στο οποίο δεν φτάνει που δεν αναγνωρίζει την προσφορά του Θόδωρου Πάγκαλου στην Ελλάδα και διαυτής στην ανθρωπότητα (αφού εμείς έχουμε τα φώτα της) αλλά είναι και ρατσιστής με τις κοιλιές.

Παρακαλέσαμε (καταλάβατε ποιον) να μας μεταφράσει το κατάπτυστο παλαστοκείμενο που δημοσιεύτηκε σε ξένη(δηλαδή όχι στα ελληνικά ευτυχώς) γλώσσα στο περιοδικό VICE και το αναδημοσιεύουμε για να καταλήξουμε όλοι μαζί στο συμπέρασμα που αναφέρουμε για τα κλεισίματα και επίσης να το διαβάσει ο Αντ.Ρουπακιώτης να εξοργιστεί και να επαναφέρει ως αδίκημα την περιύβριση αρχής(Ο Πάγκαλος είναι διαχρονικά Αρχή και στο ΜΕΓΚΑ και παντού στην Ελλάδα) και να συλληφθεί άμεσα αυτός ο Γκρέγκ.

Διαβάστε το και τρέξτε μαζί μας να συμπαρασταθούμε στο Θόδωρο Πάγκαλο:

«του Greg Palast

Δεν ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον Χοντρό Μπάσταρδο μέσα σε ένα πλήθος από Ρωσίδες μοντέλα, δειλούς κλέφτες και βαρώνους των μίντια. Άλλωστε, τόσο ο Χοντρός Μπάσταρδος όσο και εγώ ήμαστε απεγνωσμένοι για καφέ και κινηθήκαμε για την ίδια άδεια κανάτα.

(Και οι δύο είχαμε εγγραφεί στο ετήσιο Eurasia Media Forum του Καζακστάν, ενός είδους προσκυνηματικό φεστιβάλ για ολιγάρχες της Ανατολής και τους ακολούθους τους από το στρατόπεδο των μίντια).

Είναι αρχή μου να μην αναφέρω ποτέ το βάρος ενός συνομιλητή μου ή να κρίνω τη νομιμότητα της γέννησής τους, με δεδομένες τις δικές μου ελλείψεις (κάποτε ένας παρολίγον φαν μου μου είπε “θα μπορούσες να κάνεις μερικές κάμψεις, ξέρεις”. Ναι, το ξέρω.)

Αλλά αυτός ο συγκεκριμένος Χοντρός Μπάσταρδος το αποζητά. Είχα προσπαθήσει να βγάλω από το νου μου την κοιλιά αυτού του θηρίου, αλλά είχα ακόμα ένα άρθρο των New York Times διπλωμένο στην τσέπη μου που ξεκινάει ως εξής:

ΑΘΗΝΑ – Ως διευθυνής δημοτικού σχολείου, ο Λεωνίδας Νίκας είναι συνηθισμένος να βλέπει παιδιά να παίζουν, να γελούν και να ονειρεύονται το μέλλον. Αλλά πρόσφατα έχει δει κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι που δεν πίστευε ότι θα ήταν πιθανό να δει στην Ελλάδα: παιδιά που ξεχωρίζουν τα σκουπίδια μήπως βρουν φαγητό. Παιδιά που εξ ανάγκης ζητούν αποφάγια από τους συμμαθητές τους. Και ένα 11χρονο αγόρι, τον Παντελή Πετράκη, διπλωμένο στα δύο με πόνους από την πείνα.

Ο Χοντρός Μπάσταρδος – ή Θεόδωρος Πάγκαλος, πιστεύει ότι τα μικρά παιδάκια πρέπει να σταματήσουν να κοιλοπονούν. Ο Πάγκαλος, όπως μπορείτε να δείτε από την φωτογραφία πιο κάτω δεν είναι διπλωμένος από πόνους της πείνας. Συγκεκριμένα, δείχνει πιο πιθανό να διπλωθεί από πόνους εγκυμοσύνης αλλά για να πούμε την αλήθεια πιθανώς δεν μπορεί να διπλωθεί καθόλου.

Ο Πάγκαλος είναι πιο γνωστός γιατί κατηγορεί τους εργαζόμενους της Ελλάδας για τη φρίκη και την πείνα ανάμεσα στα ερείπια αυτού που κάποτε ήταν η Ελληνική οικονομία. Ωστόσο δεν είναι, φυσικά, δική του η ευθύνη. Μέχρι πέρυσι, και κατά τη διάρκεια του πυρήνα της κρίσης, ήταν απλά ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης – γιατί να θεωρηθεί αυτός υπεύθυνος για οτιδήποτε;

Ο Υπουργός Πάγκαλος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μεγαλοτραπεζίτες της Ευρώπης, στους σπεκουλαδόρους και στην Πρόεδρο Μέρκελ της Πρωσίας γιατί έχουν βρει στο πρόσωπό του ένα γιγαντιαίο Έλληνα που θα ξεστομίζει το σύνθημά τους: ότι η ξαφνική κατάρρευση της χώρας του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ελαιο-κουκουτσοφτύνοντες, τεμπέληδες Έλληνες που δεν θα δουλέψουν περισσότερο από τρεις ώρες την εβδομάδα και θα πάρουν σύνταξη ενώ βρίσκονται ακόμα στην εφηβεία τους για να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από κρατικά επιδοτούμενο ούζο.

Ο Πάγκαλος ηγείται της Πέμπτης Φάλαγγας Ελλήνων που ζητά να γίνουν δεκτοί οι γερμανικοί όροι οικονομικής παράδοσης: λιτότητα, βαθιές περικοπές στα επιδοτούμενα γεύματα, στις συντάξεις, στις δουλειές. Από αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Έλληνες (27%) είναι άνεργοι.

Ενώ κυνηγούσαμε την καφεΐνη, ο Χοντρός Μπάσταρδος μου είπε ότι όποιος παραπονιέται για το φιρμάνι της λιτότητας “είναι φασίστας ή κομμουνιστής ή συνωμοσιολόγος”. Δεν μου είπε σε ποια από αυτές τις τρεις κατηγορίες ανήκουν τα 11χρονα παιδιά που κοιλοπονάνε από την πείνα.

Απλά για την ιστορία, αυτοί οι Έλληνες που μπορούν να βρουν δουλειά, δουλεύουν 619 περισσότερες ώρες ημερησίως από τον μέσο Γερμανό (και πολύ, πολύ περισσότερο από τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους).

Αλλά στον κόσμο σύμφωνα με τον Πάγκαλο, τη Μέρκελ και τα μεγαλοστελέχη των ΜΜΕ, η Ελλάδα πήγε στην κόλαση γιατί ξαφνικά ολόκληρο το έθνος μετατράπηκε σε τεμπέληδες που αποστρέφονται τη δουλειά.

Αλλά υπάρχει και άλλη μία εξήγηση για την καταστροφή: η Ελλάδα είναι σκηνή ενός εγκλήματος. Και οι εργαζόμενοι δεν είναι αυτοί που συνετέλεσαν το έγκλημα, αλλά τα θύματα – εξαπατημένοι, εγκαταλελειμμένοι, με τις εθνικές τους βιομηχανίες λεηλατημένες και την εθνική τους περιουσία εξανεμισμένη μέσω οικονομικών τεχνασμάτων.

Το 2001, η Ελλάδα εγκατέλειψε τη δραχμή για το ευρώ. Η δραχμή ήταν αρκετά καλή για τον Αριστοτέλη και πολύ καλή για τον τουρισμό, την κύρια βιομηχανία της Ελλάδας. Αλλά όταν η καλοκαιρινή διασκέδαση επανατιμολογήθηκε σε ευρώ, οι τουρίστες κολύμπησαν στην άλλη άκρη του Αιγαίου για κεφτέδες τιμολογημένους στην ευτελισμένη τουρκική λίρα. Οι αφίξεις στην Ελλάδα προ-ευρώ ήταν κατά πολλά εκατομμύρια μεγαλύτερες σε σχέση με την Τουρκία – αλλά μόλις πέρυσι ίσχυε το ακριβώς αντίθετο, με τα δύο τρίτα των τουριστών να παραθερίζουν στην Τουρκία.

Με τα Ταμεία να αιμορραγούν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Υπουργού Πάγκαλου ένωσε τις δυνάμεις της με την αντιπολίτευση σε μια πολύπλοκη διαδικασία συγκάλυψης των ελλειμμάτων από το κοινό και, πιο σημαντικά, από την ΕΚΤ. Γιατί να συγκαλυφθεί το έλλειμμα; Η απάντηση είναι ότι το ευρώ είναι περισσότερο από ένα νόμισμα: είναι ένας ζουρλομανδύας, ένα σύνολο περιοριστικών κανίνων που, για παράδειγμα, απαγορεύουν σε ένα μέλος της ευρωζώνης να διαθέτει έλλειμα περισσότερο του 3% του ΑΕΠ.

Αυτό είναι αδύνατο στην ύφεση – και φυσικά απλά παράλογο – καθώς απαιτεί την περικοπή δημοσίων δαπανών όταν οι δημόσιες δαπάνες είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες. Οι ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία και Ινδία – οι χώρες που τράβηξαν τον κόσμο από την άκρη της ύφεσης – όλες είχαν ελλείμματα περισσότερο από το παρανοϊκό όριο του 3%. Ρώτησα την γκουρού των οικονομικών Nomi Prins να υπολογίσει το λόγο χρέους προς ΑΕΠ των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας κανόνες της ευρωζώνης και εκείνη εκτιμά ότι τα ελλείμματα του Ομπάμα είναι πολύ χαμηλότερα από την κορυφή της ύφεσης – στο 10.2% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα, φοβούμενη την αποβολή από το τρελοκομείο του ευρώ, στράφηκε στη Goldman Sachs. Για μόλις 400 εκατ. ευρώ τραπεζικά έξοδα, η επενδυτική τράπεζα ήταν πρόθυμα να μαγειρέψει τα βιβλία της χώρας μέσω περίπλοκων συναλλαγών παραγώγων.

Μετά από την αποκάλυψη της απάτης το 2009, ο Ελληνικός λαός εξαναγκάστηκε να πληρώσει στους εξαπατημένους ομολογιούχους επιπλέον ασφάλεια για την περίπτωση χρεοκοπίας. Το κόστος ασφάλισης κινδύνου είναι κατά μέσο όρο 14.000 δολάρια για κάθε οικογένεια ετησίως.

Όταν ήμουν ερευνητής για τη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων και δούλευα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, πίσω στις ημέρες που παριστάναμε ότι η Αμερική είχε δικαιοσύνη, θα αποκαλούσαμε τα παράγωγα μία “απάτη των αγορών”. Θα περνούσαμε χειροπέδες στους υπευθύνους, θα τους κλείναμε στη φυλακή, ή – κατ’ ελάχιστον – θα τους εξαναγκάζαμε να παραδώσουν όλα τα κλοπιμαία.

Θα πρέπει λοιπόν η Goldman να πληρώσει; Όχι, σύμφωνα με τον Πάγκαλο, γιατί – στην κοσμοθεωρία των ηγετών μας – τα θύματα της απάτης είναι όσο υπεύθυνοι είναι αυτοί που τους κατέστησαν θύματα. Ο Πάγκαλος μάλιστα το έθεσε ως το περιβόητο (ή διαβόητο) σλόγκαν: “μαζί τα φάγαμε”

Αλλά τα στοιχεία που μπορούμε να δούμε υποδεικνύουν ότι ο Πάγκαλος, όχι ο Παντελής – το παιδάκι που διπλώθηκε με πόνους από την πείνα – τα έφαγε.

Η μαζική ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας σε τιμές σνίτσελ έκανε τους Γερμανούς σπεκουλαδόρους “επενδυτές” να προετοιμάζουν τα δικά τους κουτάλια, αν και ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων παραπονιέται ότι οι “πρίγκιπες” της Ελλάδας αποκτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία.

Είχα σκοπό να προσκαλέσω τον Υπουργό Πάγκαλο σε γεύμα για να δοκιμάσω τις θεωρίες του, αλλά έφυγε παχυδερμικά ενοχλημένος όταν τον ρώτησα για τον Geir Haarde. Ο Haarde, πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας καταδικάστηκε για τη συγκάλυψη των τρικ που χρησιμοποιούσαν οι ισλανδικές τράπεζες προτού καταστρέψουν τα οικονομικά της χώρας.

Ρώτησα το Χοντρό Μπάσταρδο, “πιστεύεις ότι πρέπει να μπεις στη φυλακή” για παρόμοιες πράξεις στην Ελληνική κυβέρνηση;

Ίσως γι’ αυτό ο Υπουργός Πάγκαλος δεν γευμάτισε μαζί μου.»

Υ.Γ. Ο,τι έφαγες Γκρέγκ να σου σταθεί στο λαιμό. Όχι της Βουλιαγμένης.

Keywords
κειμενο, χοντρος, new york times, new york, θεοδωρος παγκαλος, goldman sachs, υπουργειο δικαιοσυνης, μμε, προσφορες, ελλαδα, αντ, μεγκα, media, forum, york, times, αθηνα, νικας, μερκελ, οφείλεται, δραχμη, ΠΑΣΟΚ, ΕΚΤ, αεπ, ηπα, sachs, τραπεζες, εθνικη τραπεζα, βιβλια, εθνος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, ομπαμα, εκλογες ηπα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, ρωσιδες, χωρες, αντ, αδεια, αεπ, βραζιλια, δουλεια, εθνικη, ηπα, ινδια, κινα, μεγκα, μμε, οικονομια, περιοδικα, σλογκαν, σνιτσελ, υφεση, φωτογραφια, times, αρθρο, αμερικη, αποκαλυψη, απλα, αφιξεις, φαγητο, γλωσσα, δειτε, δικη, δειχνει, ευρω, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εξοδα, ευθυνη, εφυγε, ζητα, ιδια, θεωριες, καζακσταν, καμψεις, κεφτεδες, κυβερνηση, κυρια, λεωνιδας, λιρα, λογο, μοντελα, μπορειτε, ουζο, κοιλια, οικογενεια, οφείλεται, παγκαλος, παιδια, παιδακια, πεκ, πυλες, συγκεκριμενα, συνταξη, σωμα, το εθνος, τουρκια, φυλακη, φεστιβαλ, φυσικα, φτανει, φιρμανι, ωρες, αδυνατο, αγορι, ασφαλεια, δουλειες, ελληνικα, forum, γερμανο, goldman sachs, ιδιαιτερα, υπουργειο, κλεφτες, media, new york times, new york, sachs, σκηνη, τραπεζα, χειροπεδες, york, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα