Μήνυση κατά του Ν. Βούτση προτίθεται να καταθέσει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών

Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση για τις δηλώσεις του περί «μπάτσων» και «μπράβων», προτίθεται να υποβάλλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

«Επειδή ως Σωματείο χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να οδηγούνται στην δικαιοσύνη οι επίορκοι αστυνομικοί, επειδή σε μια κοινωνία που συνεχώς καταρρέει η

μόνη μας ελπίδα είναι η πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους, είμαστε αναγκασμένοι προασπιζόμενοι την τιμή και την υπόληψη όλων μας, να στραφούμε ποινικά σε βάρος του κ. Βούτση για τις συκοφαντικές και πάντως προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος όλων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί φρουροί «ανέμεναν από το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ενός κόμματος της Αριστεράς που αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα όλων, γενναία να ζητήσει συγγνώμη για το λεκτικό του ατόπημα, ωστόσο έως σήμερα καμία τέτοια δήλωση δεν προέκυψε».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του για το θέμα της απαγόρευσης της οπλοφορίας στη Βουλή είχε εμφανιστεί θετικός σε μία συζήτηση να απαγορευθεί γενικώς η οπλοφορία στην κοινωνία. «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει και ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί μέσα στη χώρα την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ ελάχιστον», ανέφερε.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του μία ημέρα μετά ο κ. Βούτσης είχε εξηγήσει: «Αναφορικά με την χθεσινή δήλωσή μου διευκρινίζω, για μια ακόμα φορά, ότι αφορούσε στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης της οπλοχρησίας των πολιτών, προφανώς εκτός όσων αστυνομικών βρίσκονται σε ώρα υπηρεσίας, ιδιαίτερα δε, σε όσους, λίγους ενδεχομένως, οπλοφορούν σε υπηρεσίες παντοειδούς “προστασίας”».
Οι δηλώσεις Βούτση προκάλεσαν την αντίδραση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο κ. Βούτσης «θεώρησε σκόπιμο να εκφραστεί απαξιωτικά για τον έλληνα αστυνομικό, ισοπεδώνοντας με τα λεγόμενά του το ρόλο, την προσφορά και τους αγώνες μας για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία» και συνεχίζει: «Η αμφισβήτηση των θεσμών, όπως αυτού της Ελληνικής Αστυνομίας και αυτών που την υπηρετούν, είναι αμφισβήτηση των αρχών της ίδιας της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, «στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την τεράστια απόσταση που έχει διανύσει η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα και με τη συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος, έτσι ώστε να καταστεί ο έλληνας αστυνομικός από παρίας του συστήματος και πειθήνιο όργανο της εκάστοτε εξουσίας, ένστολος πολίτης με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα