Zhmioγονο το α' τριμηνο για τη euromedica...

19:24 3/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2013 για τον Όμιλο Euromedica, καθώς οι δυσμενείς συνθήκες που χαρακτήρισαν την ελληνική οικονομία το 2012 ...συνέχισαν να επικρατούν και κατά τους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης. Σε αυτό το περιβάλλον, η Euromedica επισημαίνει πως ο κλάδος υγείας έχει πληγεί σημαντικά με τα κυριότερα προβλήματα της εγχώριας αγοράς να συνεχίζουν να είναι η σημαντική έλλειψη ρευστότητας και η κάμψη της ζήτησης για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας,
ιδιαίτερα μετά την επιβολή υψηλών ποσοστών συμμετοχής των ασθενών για την περίθαλψη τους στην δευτεροβάθμια φροντίδα.
Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο σε 43,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 34,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, κυρίως λόγω του περιορισμού των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου και της μείωσης του κύκλου εργασιών των κλινικών και των κέντρων αποκατάστασης.
Αντίστοιχη πορεία είχε και η κερδοφορία του Ομίλου, με τα ενοποιημένα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται σε 9,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 53,7%, και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται σε 7,9 εκατ. ευρώ έναντι 16,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 3,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.
Στην ανακοίνωσή της η Euromedica αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως προσανατολίζεται στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στις εκτός Ελλάδος αγορές. Για τον σκοπό αυτό γίνονται με εντατικούς ρυθμούς επαφές για την επέκταση στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της βορείου Αφρικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα