Μιχελάκης: Οι εταίροι πρέπει να συνδράμουν για την ελάφρυνση του χρέους

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησε εφαρμογή της ευρωπαϊκής ρύθμισης για ισομερή κατανομή σε βάρη, όσον αφορά στους πρόσφυγες. Για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ανέφερε πως «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να συνδράμουν και να διευκολύνουν την ελάφρυνση του χρέους μας στο πλαίσιο του Eurogroup την Άνοιξη του 2014».

Σε ερώτηση σχετικά με τη φρούρηση των θαλασσίων συνόρων, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι

η Frontex πρέπει να αναλάβει «έναν ισχυρότερο ρόλο για να απλώσει δίχτυ ασφαλείας στη νότια Ευρώπη» και σημειώνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τα κράτη-μέλη του Νότου. Γι αυτό, όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεξήγαγε πρόσφατα συνομιλίες στην Ιταλία και τη Μάλτα.

Για τη Χρυσή Αυγή ο Υπουργός, υπογράμμισε ότι «οι ανακριτικές αρχές συγκέντρωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα το αποδεικτικό υλικό για την εγκληματική οργάνωση» ενώ σε ό,τι αφορά τις διασυνδέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι «υπήρχαν μεμονωμένες διασυνδέσεις και το είχαμε παρατηρήσει».

Στην ερώτηση της εφημερίδας για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάναμε θυσίες, που δεν έχει κάνει κανένας άλλος ευρωπαϊκός λαός σε καιρό ειρήνης. Αλλά μετά από όλες τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, να μας συνδράμουν διευκολύνοντας την ελάφρυνση του χρέους μας».

The post Μιχελάκης: Οι εταίροι πρέπει να συνδράμουν για την ελάφρυνση του χρέους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα