35 ηγέτες παρακολουθούσε η NSA σύμφωνα με την Guardian

Τα τηλέφωνα 35 ξένων ηγετών παρακολουθούνταν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ( NSA) των ΗΠΑ.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν αποκαλύπτει τα στοιχεία επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο που έφερε στην δημοσιότητα ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ένας Αμεριακανός αξιωματούχος φέρεται να παρέδωσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς στην NSA, ύστερα από επιταγή στις κρατικές υπηρεσίες να αποκαλύψουν τις πληροφορίες που διαθέτουν για ξένους ηγέτες, ώστε να ενταχθούν στην λίστα με

τα παρακολουθούμενα πρόσωπα.

Το έγγραφο που διέρρευσε χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και ήδη γερμανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι παρακολουθούνταν το τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ τόνισε ότι «δεν θα σχολιάζει δημοσίως κάθε υποτιθέμενη δραστηριότητα» των υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ από την Τετάρτη είχε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούσαν, ούτε σκοπεύουν να παρακολουθήσους τις κλήσεις της Μέρκελ.

Οι Αμερικανικές αρχές επανεξετάζουν τον τρόπο που συγκεντρώνουν τις πληροφορίες τους ώστε να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών και να μην προκαλούν επεισόδια όσον αφορά την ιδιωτική ζωή.

Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε πάντως ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έχει βλάψει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους λέγοντας ότι «ασφαλώς έχει προκαλέσει ορισμένες εντάσεις στις σχέσεις μας».

The post 35 ηγέτες παρακολουθούσε η NSA σύμφωνα με την Guardian appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα