Μια Ελληνίδα στις Κάννες-Ποια είναι η Αντέλ Εξαρχόπουλος

Πρωταγωνίστρια στην ταινία «La Vie d’ Adèle» (Η ζωή της Αντέλ), που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών είναι η 19χρονη, ελληνικής καταγωγής, ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1994 και ο παππούς της είναι Έλληνας, ενώ ο πατέρας της γεννήθηκε στη Γαλλία. H Γαλλίδα μητέρα της είναι νοσοκόμα και ο πατέρας της καθηγητής κιθάρας. Στα Ελληνικά το μόνο που μπορεί να πεί είναι «τυρί φέτα», ενώ δεν έχει επισκεφθεί ακόμα την Ελλάδα.

Μεγάλωσε στο Παρίσι και έχει δύο μικρότερα αδέρφια ενώ οι γονείς της εντόπισαν από νωρίς το ταλέντο της στην υποκριτική και την βοήθησαν να το καλλιεργήσει με μαθήματα, από τα εννέα της χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό έγινε για να αντιμετωπιστεί η εσωστρέφειά της, που ίσως στο μέλλον να την έκανε εξαιρετικά μοναχική.

Εργάζεται ως ηθοποιός από τα 12 της, ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα, όπως η Tζέιν Μπέρκιν. Στην ταινία «La Vie d’ Adèle» έχει τον βασικό ρόλο: Μια μαθήτρια λυκείου, που όταν γνωρίζει ένα μεγαλύτερό της κορίτσι με μπλε μαλλιά, ανακαλύπτει πως έλκεται ερωτικά από τις γυναίκες. Οι κριτικοί κινηματογράφου έγραψαν ότι η Εξαρχόπουλος ξεχωρίζει γιατί διαθέτει ένα μείγμα αθωότητας και αισθησιασμού, ενώ οι τολμηρές και γνήσιες, ερωτικές σκηνές της συζητήθηκαν πολύ στο Φεστιβάλ. Στη Γαλλία, είναι περιζήτητη από τους σχεδιαστές μόδας για να φορέσει τα ρούχα τους, ενώ απ’ ότι φαίνεται, είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα