Μετά το λιμάνι η Village πάει City Gate

Οκτώ νέες αίθουσες και 70 θέσεις εργασίας

του Βαγγέλη Στολάκη

Μετά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο όμιλος Demco συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά και οι κινηματογράφοι Village πηγαίνουν στο City Gate και εντός του προσεχούς οκταμήνου αναμένεται να ανοίξουν ακόμα οκτώ κινηματογραφικές

αίθουσες. Οι συνολικές επενδύσεις της επιχείρησης στην πόλη την προσεχή τριετία αναμένεται να αγγίξουν τις 600.000 ευρώ εκ των οποίων οι 350.000 ευρώ έγιναν στους χώρους του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το νούμερο δυο της εταιρίας και Γενικός Διευθυντής της Demco, Δημήτρης Φουλεμάδης οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάσουν τις 70, ήδη οι είκοσι αφορούν τους κινηματογράφους στο Λιμάνι. «Πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης μέσα σε μια περίοδο κρίσης. Καταφέραμε και διατηρήσαμε όλες τις θέσεις εργασίας. Με την επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η Village αποκτά παρουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύντομα στη δυτική πλευρά της πόλης» ανάφερε ο κ. Φουλεμάδης.

Σε ό,τι αφορά τις τέσσερις νέες αίθουσες της πρώτης και τέταρτης αποθήκης της πρώτης προβλήτας αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από αύριο Τετάρτη προβάλλοντας τις ταινίες: «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» του Πήτερ Τζάκσον και «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

Στις αποθήκες 1 και Δ’, σύμφωνα με τον κ. Φουλεμάδη έχουν πραγματοποιηθεί ήδη εργασίες, το 2014 αναμένεται να αναβαθμιστεί και ο εξοπλισμός ενώ ήδη έχουν αντικατασταθεί τα συστήματα ήχου και οι οθόνες προβολής. «Μέσα σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να το αγκαλιάσει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης». Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα και την μετάθεση των εγκαινίων που είχαν προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη. «Αιτία της αναβολής ήταν η γραφειοκρατία. Σήμερα λειτουργούμε με προσωρινή άδεια και αναμένουμε σύντομα την έκδοση της μόνιμης άδειας» είπε ο κ. Φουλεμάδης.

Όσον αφορά την περίοδο που θα πραγματοποιείται στην πόλη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, οι αίθουσες θα παραχωρούνται στον τοπικό θεσμό.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως η επένδυση ενός τεράστιου επιχειρηματικού ομίλου, όπως είναι η Demco «δείχνει πίστη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και πως ο ίδιος θα υποστηρίξει ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν το εγχείρημα και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι αποθήκες παίρνουν ζωντάνια.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση:

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον σύμβουλο διοίκησης της εφημερίδας Karfitsa και του karfitsa.gr, κ. Γιάννη Πολυράβα

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Demco Δημήτρης Φουλεμάδης με τον σύμβουλο διοίκησης της εφημερίδας Karfitsa και του karfitsa.gr, κ. Γιάννη Πολυράβα

The post Μετά το λιμάνι η Village πάει City Gate appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα