Άγρια κόντρα για τα υποβρύχια

Στα «χαρακώματα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων που έχει ζητήσει η Κουμουνδούρου.

Στην συζήτηση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17.00, πρώτος έλαβε το λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Α Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πτυχές της υπόθεσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ

χαρακτηρίζει σκάνδαλο καλώντας τη Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην κοινωνία, τις ένοπλες δυνάμεις και τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, κόντρα σε όποιες σκοπιμότητες.

Ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι η συμφωνία και ο νόμος του 2010 δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου πρόσθεσε όμως ότι «Δεν ελέγχουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ελέγχουμε τον αρμόδιο υπουργό εκείνης της περιόδου. Αυτή είναι η ευθύνη ενός υπουργού. Δεν ελέγχουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ελέγχουμε τον αρμόδιο υπουργό εκείνης της περιόδου» κατέληξε.

Από την μεριά της Κυβέρνησης πρώτος τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε στη χρονική φάση που η οικονομία σταθεροποιείται μετά τις θυσίες του ελληνικού λαού, που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ και που άλλες χώρες εξέρχονται από τα μνημόνια. Ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι «τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους άλλους αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ισως να μην νοιάζεται για την λειτουργία των ναυπηγείων και τις θέσεις εργασίας, ίσως το κάνει γιατι ενδιαφέρεται να ρίξει την κυβέρνηση όπως η πρόταση μοφής ή η παρότρυνση στα σχολεία για καταλήψεις». Τέλος, χαρακτήρισε « βαρύτατη και καταθλιπτική» την αρχική σύμβαση του 2000 ενώ επισήμανε ότι για το σύνολο της υπόθεσης -άρα και για την σύβαση του 2010- έχουν διενεργηθεί 2 έρευνες κατά τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «στο πόρισμά του σημείωσε «δεν προκύπτει αξιόπιστη ένδειξη τέλεσης αδικήματος»».

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα τοποθετηθεί ο Δ.Αβραμόπουλος, ενώ έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (οι Κ.Σκανδαλίδης, Π.Κουκουλόπουλος, Φ.Σαχινίδης, Π.Ρήγας και Κ.Τριαντάφυλλος)

Α.Κ

The post Άγρια κόντρα για τα υποβρύχια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα