Μέσω ενδιάμεσου λογαριασμού ο νέος δανεισμός

Η κυβέρνηση βρίσκεται από σήμερα σε καθεστώς αναβρασμού καθώς οι προσπάθειες του Α.Σαμαρά να πείσει τον

Φ. Κουβέλη να ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων στο οποίο περιλαμβάνονται και τα εργασιακά, φαίνεται να έχουν πέσει στο κενό.  

Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι έστω και οριακά τα μέτρα θα εγκριθούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ίδιο φαίνεται να επιθυμεί και ο Ε. Βενιζέλος ο οποίος έχει επιδοθεί

σε αγώνα δρόμου για τον σκοπό αυτό.

Στο μεταξύ από το Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι ο κ. Σαμαράς φαίνεται να έχει πείσει σε μεγάλο βαθμό τους δανειστές ώστε τελικώς να εξασφαλίσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ και τελικά το ποσό  να αγγίζει τα 41,5  δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει ρευστότητα στην αγορά ώστε να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα το οποίο επικρατεί σήμερα.Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν έγκυροι γερμανικοί τραπεζικοί παράγοντες σε συνάντηση που είχαν με Έλληνες επιχειρηματίες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, η δόση, σε όποιο ποσόν και να ανέρχεται τελικά, δεν πρόκειται να δοθεί ολόκληρη όπως έχει αφήσει να διαφανεί η πολιτική ηγεσία του τόπου.Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δοθούν τα χρήματα μέσω ενδιάμεσου λογαριασμού ο οποίος θα ανοιχτεί για τον σκοπό αυτόν στις Βρυξέλλες και ότι θα δίδεται σε δόσεις οι οποίες θα εξαρτώνται από τις εκθέσεις τις οποίες θα συντάσσει κάθε φορά η τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Εν πολλοίς η εκταμίευση θα εξαρτάται από το “βαθμό” που θα δίνουν κάθε φορά οι υπάλληλοι των δανειστών οι οποίοι θα αξιολογούν καθημερινά την πορεία και την αποτελεσματικότητα των μέτρων τα οποία καλείται να ψηφίσει η Βολή των Ελλήνων την προσεχή Πέμπτη.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα