Μέχρι τέλους Ιουνίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα βάσει του νέου -μεταβατικού- συστήματος αξιολόγησης δια της ποσόστωσης.

Με εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προς όλα τα υπουργεία, τις γενικές και ειδικές γραμματείες, τις αποκεντρωμένες περιφέρειες και τις ανεξάρτητες αρχές, δίνονται αναλυτικές οδηγίες, αλλά και παραδείγματα, προκειμένου μέχρι τις 28 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο

βήμα για την αξιολόγηση που αφορά την καταγραφή του προσωπικού και τη σύνταξη έκθεσης με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες αξιολόγησης.

Με βάσει το σύστημα της ποσόστωσης, με βαθμούς 9-10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με βαθμούς 7-8 αξιολογείται έως και το 60% των υπαλλήλων, ενώ με βαθμούς από 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.

Παρακάτω το χρονοδιάγραμμα:

μέχρι τις 28.4.2014 θα πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού ποσοστών

μέχρι τις 13.5.2014 θα πρέπει να έχει συνταχθεί έκθεση από τον αξιολογούμενο

μέχρι τις 28.5.2014 θα πρέπει να έχει συνταχθεί η εισήγηση από τον εισηγητή

μέχρι τις 30.6.2014 θα πρέπει να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης από τον αξιολογητή

Ως προς τις εκθέσεις αξιολόγησης για το 2013 που έχουν ήδη συνταχθεί, στην πλειονότητά τους θα πρέπει να επανασυνταχθούν. Βάσει της εγκυκλίου, εξαιρούνται όσες έχουν συνταχθεί και ολοκληρωθεί κατά τη δημοσίευση του νέου νόμου και υπό την προϋπόθεση ότι ο τελικός αξιολογητής παραμένει στη θέση του και με τις νέες διατάξεις. Μόνο στις περιπτώσεις αυτές οι υπάλληλοι δεν θα αξιολογηθούν με βάση την ποσόστωση.

The post Μέχρι τέλους Ιουνίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα