Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος

Τις τελευταίες ώρες «φουντώνουν» τα σενάρια που θέλουν τον Πέτρο Τατσόπουλο να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις διαδοχικές διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Το πρώτο μήνυμα για το τι πρόκειται να συμβεί στην σημερινή Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε την Παρασκευή από τα γραμματέα, Νίκο Βούτση, ο οποίος διαμήνυσε ότι «υπάρχει θέμα με τον Πέτρο και θα τα πούμε όλα στην συνεδρίαση της Κ.Ο της

Τρίτης» αφορμή υπήρξε οι αποστάσεις που πήρε ο κ. Τατσόπουλος από την επίθεσητης Κουμουνδούρου κατά των Νέων και του σκιτσογράφου.

Ενώ,χθες, ήταν σειρά πήρε ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος και πρόεδρος του Δ.Σ της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλου ο οποίος επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή χαρακτηρίζοντας τον ως τον «γελωτοποιό» που κάθε κόμμα πρέπει να έχει στους κόλπους του. Για να απαντήσει λίγο αργότερα ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε χθες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πέτρος Τατσόπουλος δημιουργεί «πονοκεφάλους» στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ενδεικτικές μόνο είναι οι θέσεις του περί απλής αναλογικής που θα οδηγούσε σε «κόλαση» και ακυβερνησία, αλλά και η παρομοίωση εκ μέρους του, του Μανώλη Γλέζου με ήρωα του Αστερίξ.

Οι απόψεις του «αιρετικού» βουλευτή, έχουν προκαλέσει ενόχληση ακόμα και μεταξύ συναδέλφων του, κάτι που αναμένεται να καταστεί σαφές από πολλούς εξ αυτών στη σημερινή, κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, σε συνέχεια προηγούμενης που δεν ολοκληρώθηκε.

Παρά το γεγονός όμως ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζει λάθος πολλά από όσα έχει υποστηρίξει εσχάτως ο βουλευτής, διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα διαγραφής του ούτε επισήμως ούτε ανεπίσημα.

«Έχει εκφράσει διάφορες απόψεις , που σε κάποια ζητήματα, το τελευταίο διάστημα, απέχουν πάρα πολύ από τις συλλογικές μας εκτιμήσεις και τοποθετήσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας όμως ότι δεν ενοχλείται τόσο από τη δυνατότητα κάθε βουλευτή να λέει την άποψή του, όσο από το να στέκεται κανείς στο περιεχόμενο των λόγων του.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του από την ΚΟ, η Κουμουνδούρου «ρίχνει το μπαλάκι» στον ίδιο τον βουλευτή για το τι μέλλει γενέσθαι. Και σε έναν βαθμό αυτό θα εξαρτηθεί και από τα όσα θα λάβουν χώρα σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ήταν εκείνος που ανακάλυψε πολιτικά τον κ. Τατσόπουλο και τον επέβαλε στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές του 2012. Μάλιστα επέμεινε στην έμπνευσή του παρότι υπήρξαν τότε έντονες αντιδράσεις από την αριστερή, και όχι μόνο, πτέρυγα του κόμματος, καθώς πολλοί φοβήθηκαν ακριβώς τούτο, ότι η ελευθεριότητα έκφρασης του κ. Τατσόπουλου, έφτανε και ξεπερνούσε συχνά τα όρια της ελαφρότητας και του επιπόλαιου. Τότε όμως ο κ. Τσίπρας δεν σήκωνε κουβέντα και σε συνδυασμό με την ισχύ, που έχει κάθε αρχηγός κόμματος στην τελική ευθεία των εκλογών, ο σχεδόν γραφικός θαμώνας του Κολωνακίου και εκπρόσωπος μίας διανοουμενίστικης ελίτ, με σαθρή ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση, βρέθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Τατσόπουλος μάλιστα δεν καταδέχθηκε ποτέ να γίνει κανονικό κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο επικαλούνταν συχνά, όταν η συζήτηση πήγαινε στο γιατί διατυπώνει τις απόψεις του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επίσημη κομματική γραμμή. Μέλος ή όχι του κόμματος ωστόσο ο κ. Τατσόπουλος με τη συμπεριφορά του χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και επηρεάζει τη δημόσια εικόνα του, κάτι, που αποτελεί πλέον αντικείμενο συζήτησης στην Κουμουνδούρου.

Εφόσον πάντως η διαδρομή του κ. Τατσόπουλου στην πολιτική ζωή και στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί βραχύβια θα είναι η δεύτερη αποτυχημένη έμπνευση του κ. Τσίπρα: Το 2006 είχε ανακαλύψει τον κ. Γρηγόρη Ψαριανό, τον οποίο έβαλε μετά βαΐων και κλάδων στο ψηφοδέλτιό του στη μάχη για το δήμο της Αθήνας. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο κ. Ψαριανός αποχώρησε θεαματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν από τους φανατικούς πολέμιους της Κουμουνδούρου – δεν δικαιώνονται δηλαδή και τόσο πολύ οι «ανακαλύψεις» του κ. Τσίπρα.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα