Με το δάκτυλο στη σκανδάλη στο Πακιστάν – Φόβος για «καταιγίδα» από τους Ταλιμπάν

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές και οι Ενοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν, μετά τις πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι οι Ταλιμπάν μπορεί να σχεδιάζουν τη «μεγαλύτερη επίθεση που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ» σε μεγάλες πόλεις.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ φυλακές, αεροδρόμια, κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες, δυτικές πρεσβείες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι οι πιθανοί στόχοι, λίγες μέρες μετά τη οργανωμένη απόδραση κρατουμένων Ταλιμπάν από φυλακή σε βορειοδυτική πόλη του Πακιστάν

με τη βοήθεια μαχητών Ταλιμπάν.

Την ίδια ώρα, πίλεκτες μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας «χτενίζουν» τους λόφους Μαργκάλα που δεσπόζουν της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, φοβούμενοι ότι τα βουνά αυτά με τα πυκνά δάση μπορεί να προσφέρουν στους ισλαμιστές εφαλτήριο για επιθέσεις. «Οι άνδρες μας διεξάγουν έρευνες στους λόφους», δήλωσε ο Σικαντάρ Χάγιατ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ. «Έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη απειλή».

Ο ίδιος δήλωσε πως μαχητικοί ισλαμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε «ευαίσθητης σημασίας κτίρια» στη Λεωφόρο του Συντάγματος, την κύρια αρτηρία της πρωτεύουσας. Το Προεδρικό Μέγαρο, η γραμματεία και η κατοικία του πρωθυπουργού και ένας οχυρωμένος και περιτειχισμένος θύλακας στον οποίο στεγάζονται πρεσβείες, βρίσκονται στο δρόμο αυτό στους πρόποδες του Μαργκάλα.

Μάλιστα, ο Χαγιάτ δήλωσε πως μαχητικοί ισλαμιστές θέλουν να επιτεθούν σε μερικούς «υψηλής αξίας» στόχους, αλλά δεν έκανε γνωστό αν περιλαμβάνονται σ’ αυτούς ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός. «Βρισκόμαστε επ’ αόριστον σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού. Είναι το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας ενώ εκδόθηκε μια γενική προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις της Αλ Κάιντα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι παραστρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν την αστυνομία στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ αφού υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν ένα σχέδιο των Ταλιμπάν για να πραγματοποιήσουν έφοδο στην εγκατάσταση και να ανατινάξουν αεροπλάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα