Με επεισοδιακό τρόπο «πέρασε» το προσχέδιο της «Αγιάς Σοφιάς»

Την προμελέτη του έργου της «Κατασκευή νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ.» ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όχι όμως χωρίς αντιρρήσεις, καθώς οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας αλλά και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι διαφώνησαν και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν η πρόβλεψη στο σχέδιο για παραχώρηση 3.000 τ.μ. από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας για να ολοκληρωθεί το project. Σύμβουλοι από τις αριστερές παρατάξεις, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Παντελής Γρετζελιάς, αντιτάχθηκαν

με τη συγκεκριμένη αίτηση, αρνούμενοι να εγκρίνουν την προμελέτη στο σύνολό της.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, μίλησε για παραχώρηση που έχει εγκριθεί με ΦΕΚ από το 2003. «Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουν συμφωνηθεί ήδη», τόνισε.
Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος τόνισε ότι, το δημοτικό συμβούλιο θα ενέκρινε μονάχα την προμελέτη του έργου και πως, η οριστική μελέτη για την ανέγερση του γηπέδου, θα αποτελούσε πεδίο διαβούλευσης ανάμεσα σε δήμο και Π.Α.Ε.

Το συμβούλιο δεν κατάφερε να συμφωνήσει μεταξύ του, οι παρατάξεις της ελάσσονος αποχώρησαν, οι ανεξάρτητοι καταψήφισαν – εν μέσω αποδοκιμασιών και έντασης από τους παρευρισκόμενους οπαδούς της ομάδας – εντέλει όμως η προμελέτη πέρασε, με τις ψήφους της δημοτικής αρχής της κ. Έφης Αποστολάκη και της αντιπολίτευσης του κ. Χάρη Τομπούλογλου. Ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς και η συνεργάτης του Βάσω Αγαγιώτου διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας εν μέρει την προμελέτη, μόνο στο μέρος που αφορά την κατασκευή του γηπέδου.

The post Με επεισοδιακό τρόπο «πέρασε» το προσχέδιο της «Αγιάς Σοφιάς» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα