Με άνοδο 1,13% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά δεν διορθώνει ή καλύτερα θα διορθώσει όταν τα ισχυρά ξένα «χέρια» αποκτήσουν τον ικανό αριθμό μετοχών που επιθυμούν. Και σήμερα, η αγορά έδειξε δυναμική καθώς πραγματοποίησε νέο υψηλό – όπως και πολλές μετοχές- και αργότερα οι επενδυτές ασχολήθηκαν με τις μετοχές που είτε έχουν μείνει πίσω, είτε πρόκειται να αναδειχθούν- όπως πολλοί τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά, πως ακόμη κι ένα αρνητικό γεγονός να συμβεί, τότε η διόρθωση θα είναι λελογισμένη- αφού οι ξένοι επενδυτές προσπαθούν να δημιουργήσουν αγορά και για τους ντόπιους Έλληνες.

Και η εμπιστοσύνη

δεν κτίζεται με μια αγορά η οποία ανεβαίνει την μια ημέρα +5% και την άλλη χάνει -4%. Γι αυτό άλλωστε οι ξένοι φροντίζουν η αγορά να έχει μια σχετικά σταθερή πορεία. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό είναι πως αρχίζουν να ψάχνουν μετοχές και μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Αυτή η διαδικασία κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον και δίνει προοπτικές εφόσον βελτιωθεί η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1124,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,13%. Με κέρδη 5,63% η Τράπεζα Πειραιώς στο 1,50 ευρώ – πραγματοποιώντας μαι εντυπωσιακή κίνηση η οποία ξαφνιάζει με την δύναμη της ζήτησης. Ανοδος 5,15% για την ΕΧΑΕ, στα 7,15 ευρώ – μια εξέλιξη η οποία είναι θετική – αφού οι επενδυτές προεξοφλούν τζίρους για το ελληνικό χρηματιστήριο. Με άνοδο 3,04% στα 5,43 ευρώ ο Μτυλινηναίος και 3,73% γαι την Motor Oil στα 8,91 ευρώ. Κέρδη 1,30% για τον ΟΤΕ στα 8,56 ευρώ. Κινητικότητα στα warrants των τραπεζών Alpha – Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς. Στα 141,9 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές με πακέτα 22 εκατ. ευρώ.

The post Με άνοδο 1,13% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα