Με αμείωτη ένταση οι διαμαρτυρίες στην Ουκρανία – 70.000 διαδηλωτές σήμερα

Δεν το βάζουν κάτω οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται κατά του προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με 70.000 άτομα να συγκεντρώνονται σήμερα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές παραμένουν περίπου ισάριθμοι με το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά έχουν σαφώς λιγοστέψει σε σχέση με τα τέλη

Ιανουαρίου, οπότε έλαβαν χώρα βίαια επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε αρκετούς διαδηλωτές.

Ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο διαδηλωτής ο οποίος κατήγγειλε ότι βασανίστηκε και σήμερα βρίσκεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μίλησε τηλεφωνικώς από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές απευθύνοντάς τους την προτροπή «να μην υποχωρήσουν» και καταχειροκροτήθηκε.

Στην αρχή της συγκέντρωσης τον λόγο πήραν δύο προσωπικότητες της αντιπολίτευσης: η Ουκρανή δημοσιογράφος Τετιάνα Τσορνόβολ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του φιλοευρωπαϊκού κινήματος και η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια στα τέλη Δεκεμβρίου από αγνώστους σε προάστιο του Κιέβου και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση με ρόπαλο στο κεφάλι από την οποία υπέστη εγκεφαλική διάσειση. Ο Λουτσένκο ήταν πρώην μέλος της φυλοδυτικής κυβέρνησης της φυλακισμένης πρώην Πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο.

Αργότερα πρόκειται να πάρουν τον λόγο και οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης Όλεχ Τιαχνίμποκ, Βιτάλι Κλίτσκο και Αρσένι Γιατσενίουκ.

The post Με αμείωτη ένταση οι διαμαρτυρίες στην Ουκρανία – 70.000 διαδηλωτές σήμερα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα