Ξεκίνησαν τις διακοπές στην κυκλοφορία οι αγρότες

Κλειστή παρέμεινε επί μιάμιση ώρα το μεσημέρι η Εθνική Οδός στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτών και συμμετείχαν σε μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, οι οποίοι επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής, όπου και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Απλοί πολίτες, αγρότες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα

και τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, δυναμικό παρόν έδωσαν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την παρουσία αρκετών φορτηγών και τρακτέρ που παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής και κόρναραν συνεχώς δίνοντας τον ρυθμό στο συλλαλητήριο.

Σήμερα υπήρξε συνεδρίαση της ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ στη Λάρισα, καθώς και ο συγκεκριμένος κλάδος αναμένεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Τζιμουράγκας, σήμερα και οι δέκα ομοσπονδίες του κλάδου μεταφορών πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι ώστε να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις αύριο το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών.

Ανάλογα με την κατάληξη που θα έχουν οι συναντήσεις τους, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

The post Ξεκίνησαν τις διακοπές στην κυκλοφορία οι αγρότες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα