Μαζική επέμβαση στρατού σχεδίαζε ο Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με το Reuters

Την επιστράτευση χιλιάδων στρατιωτών στην προσπάθεια να καταστείλει τις διαδηλώσεις ετοίμαζε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς πριν την ανατροπή του, όπως αποκάλυψε το Reuters με έγγραφό του, το οποίο διέρρευσε στο Διαδίκτυο.

Ήδη, διεξάγεται ένα ευρείας κλίμακας «ξεσκόνισμα» χιλιάδων εγγράφων από δημοσιογράφους, τα οποία όπως
ισχυρίζονται βρέθηκαν κοντά στην πολυτελή κατοικία του πρώην προέδρου, λίγο έξω από το Κίεβο, ενώ μερικά από αυτά έχουν ήδη διαρρεύσει στη δημοσιότητα μέσω Ίντερνετ

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο πολιτικός Χενάντι Μοσκάλ, δημοσίευσε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς ένα σχέδιο για περικύκλωση της πλατείας Ανεξαρτησίας από ελεύθερους σκοπευτές που θα άνοιγαν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Σε αυτή την «επιχείρηση» θα εμπλέκονταν τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 22.000 αστυνομικοί, εφόσον είχε εγκριθεί το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με το έγγραφο.

Ο Μοσκάλ, μέλος του κόμματος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, είπε ότι δημοσίευσε το έγγραφο αυτό με σκοπό να ασκήσει πιέσεις στις νέες αρχές της Ουκρανίας και να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως δήλωσε στο Reuters Ουκρανός δημοσιογράφος, περισσότερα έγγραφα αναμένεται να δημοσιευτούν αυτή την εβδομάδα.

The post Μαζική επέμβαση στρατού σχεδίαζε ο Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με το Reuters appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα