Μαυραγάνης: Ο ΣΔΟΕ ελέγχει ΠΑΕ και ΚΑΕ

Στοιχεία για τους τυχόν φορολογικούς ελέγχους που έχουν διενεργηθεί σε παράγοντες ΠΑΕ και ΚΑΕ από τις αρχές του 2000 έως σήμερα, έχει ζητήσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως αναφέρει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Μέσω του εγγράφου, ο κ. Μαυραγάνης γνωστοποίησε πως, στο πλαίσιο της διενέργειας

ελέγχων σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, εκκρεμεί φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ και στην ΕΠΟ. Ενδεικτικά στο έγγραφο του κ. Μαυραγάνη αναφέρεται ότι «ήδη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με έγγραφό της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ζητά αυτές να της γνωρίσουν, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή- με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου-πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και σε ποιους παράγοντες (ΠΑΕ, ΚΑΕ) διενεργήθηκαν από 1.1.2000 μέχρι και σήμερα καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών».

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο του Σώματος βρίσκεται σύμβαση της ΕΠΟ με εταιρεία, η οποία αφορούσε την κάρτα υγείας αθλητών ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου για τα φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και σπατάλης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Keywords
Τυχαία Θέματα