Μαριέττα Γιαννάκου: Εγώ θα πάρω τα “κλειδιά” εάν κλείσει η ΝΔ [Ηχητικό]

«Είναι θέμα αξιοπρέπειας», δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, εκφράζοντας την αντίθεσή της με την υιοθέτηση του συστήματος της σταυροδοσίας και δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα δεν είναι δημοκρατικό.

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, μιλώντας στον Βήμα 99,5, επανέλαβε την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής.

Απέρριψε

όμως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι βέβαια, εγώ θα πάρω τα ‘κλειδιά’ εάν κλείσει ποτέ η ΝΔ. Είμαι πριν απ’ όλους αυτούς που κυκλοφορούν στη Νέα Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Διαφωνώ πλήρως με την αλλαγή της τελευταίας στιγμής και με τρόπο επιπόλαιο ενός εκλογικού συστήματος. Διαφωνώ πλήρως με την αδυναμία των κομμάτων να προτείνουν και να αξιολογήσουν και τους προηγούμενους (σ.σ. ευρωβουλευτές) και καινούργιους, όπως κάνουν όλα τα σοβαρά κόμματα της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν μπορώ να βλέπω να υπάρχει αυτή η κατάσταση προ των ευρωπαϊκών εκλογών -καμία συζήτηση για την Ευρώπη και ο καθένας να περιφέρεται εν είδει καλλιστείων και ανάλογα με τις πλάτες που έχει. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

«Εμείς δεν ερωτηθήκαμε καθόλου, ο κόσμος δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται και το χειρότερο είναι ότι όπου υπάρχει επιλογή δεν υπάρχει παρουσία στις Βρυξέλλες. Αν η Ελλάδα λοιπόν έχει την πολυτέλεια να μην είναι οι ευρωβουλευτές της στις Βρυξέλλες για πέντε ημέρες την εβδομάδα, για να εργάζονται όπως πρέπει, τότε λυπάμαι αλλά είναι λάθος» επισήμανε.

«Το θέμα για τον ευρωβουλευτή είναι να μπορεί να εκφράσει και τα συμφέροντα της Ευρώπης, αλλά και συμφέροντα που υπάρχουν στον τόπο του» συνέχισε και διερωτήθηκε: «Θα είναι παρόντες οι άνθρωποι που θα έχουν πελατειακή σχέση με τόσα εκατομμύρια κόσμο;».

Όσον αφορά στο θέμα της επικοινωνίας που έχει με τον πρωθυπουργό, μετά τη δήλωσή της την Τετάρτη ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον Αντ.Σαμαρά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, είπε: «Ζήτησα να τον δω πριν ενάμισι χρόνο, έκανα ορισμένες προτάσεις για να μειώσουμε όσο το δυνατόν το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα, μου είπε ότι συμφωνεί και ότι θα υπάρξει μία συνεννόηση με τον γραμματέα του κόμματος και μετά αιφνιδίως έμαθα ότι ο γραμματέας του κόμματος αναγορεύθηκε σε επικεφαλής της εκστρατείας και σε υποψήφιο ευρωβουλευτή και από εκεί και πέρα δεν έγινε απολύτως τίποτα».

«Έχω μία πορεία μέσα στο κόμμα. Ο στοιχειώδης σεβασμός μού οφείλεται» τόνισε η κ. Γιαννάκου.

Your browser does not support the audio element.

The post Μαριέττα Γιαννάκου: Εγώ θα πάρω τα “κλειδιά” εάν κλείσει η ΝΔ [Ηχητικό] appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα