Μανώλης Κεφαλογιάννης: Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα εξέπληξε θετικά και κέρδισε το στοίχημα εξέφρασε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΒΗΜΑ F.M.».

«Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν τηρεί μόνο αυτά που λέει, αλλά εκπλήσσει και θετικά. Και αυτό είναι ζητούμενο, διότι η Ελλάδα είχε χάσει την αξιοπιστία της και

τώρα εκπλήσσει που την κερδίζει. Ξέρετε τι συζητούσαμε πριν από έξι μήνες για το πλεόνασμα, αν θα είναι 400, 600 ή 800 εκατ. και τώρα είναι 2,9 δις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Για το πλεόνασμα δήλωσε πως είναι ένα μεγάλο ποσό, το οποίο «δίνει στη χώρα ένα μαξιλαράκι για να καλύψει και τις υποχρεώσεις του 2015 και μια ένεση αισιοδοξίας στις αγορές, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Βέβαια, το πλεόνασμα αυτό δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η οποία με αίμα δημιούργησε αυτό το πλεόνασμα. Να μην είμαστε, όμως, άθεοι και ένας λαός που αγνοεί την ευεργεσία των άλλων λαών, οι οποίοι δανείζονται με πολύ πιο ακριβά επιτόκια από εμάς. Δανείζονται με 7% και εμάς μας δανείζουν με 2,5%. Δεν θα καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες, βέβαια, όταν βγούμε στις αγορές, αλλά φιλοδοξούμε να δανειστούμε όπως όλες οι χώρες, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, με 3-4%. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε ό,τι μας πει η τρόικα και ό,τι μέτρα μας πλασάρει για το γάλα, το λάδι ή τις απολύσεις. Μπαίνουμε σε μια φάση που η Ελλάδα θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις μόνη της».

Ακολούθως, δήλωσε τα εξής:

«Οι λαοί που περνάνε κρίσεις ομονοούν. Και έχουν μια κοινή κατεύθυνση. Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, ότι λαϊκισμός της χαμένης δεκαετίας του ’80 μάς οδήγησε εδώ. Αυτή η νοοτροπία του λαϊκισμού μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει, γιατί έχει και πολύ σοβαρούς ανθρώπους μέσα του και πάνω από τον Λένιν και τον Μαδούρο, μέχρι την Αργεντινή και τα σπασμένα σούπερ μάρκετ για να επιβιώσουμε στην καθημερινότητα και τη Βραζιλία που δανείζεται από το ΔΝΤ. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε και περιμένουμε από τους σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ – και είναι η πλειοψηφία – να βρούμε μια κατεύθυνση. Η κατεύθυνση της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την Ευρώπη και την ελεύθερη οικονομία και όλα αυτά είναι κάτι παλιομοδίτικο που έχει κουράσει τον ελληνικό λαό και γι’ αυτό βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Όλα αυτά, είναι στη λογική της επικοινωνίας.

Το μνημόνιο έπρεπε να το έχουμε εφεύρει εμείς. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας το επιβάλλει. Εμείς, δηλαδή, έπρεπε να έχουμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία, (χωρίς μνημόνιο). Ούτε πρώτο θα έπρεπε να υπάρξει ούτε δεύτερο, άρα ούτε και τρίτο. Δεν θα υπάρξει (τρίτο μνημόνιο), αλλά πρέπει να υπάρξει ενιαία οικονομική πολιτική, για να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον. Εκεί, λοιπόν, θα υπάρχουν στόχοι για όλα τα κράτη».

The post Μανώλης Κεφαλογιάννης: Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα