Μ. Βαρβιτσίωτης: Επιμονή και ενότητα το μυστικό της επιτυχίας των Ελλήνων

Επιμονή και ενότητα, τα κλειδιά της επιτυχίας όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 193η επέτειο έναρξης της επανάστασης του 1821 στην Αρεόπολη φέρνοντας ως παράδειγμα τον αγώνα των Μανιατών και των Λακώνων, που δεν λύγισαν στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Στη σημερινή εποχή, όπου πολλοί καταχρώνται την ελληνική ιστορία μέσα από ανέξοδους λεονταρισμούς, το παράδειγμα του αυθεντικού ηρωισμού της Μάνης πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Να μας δείχνει ότι με επιμονή

και ενότητα, εμείς οι Έλληνες πετυχαίνουμε τα πάντα.

Και σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία, όπως η σημερινή δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Είναι η ορθόδοξη πίστη μας, είναι η ελληνική γλώσσα, είναι η προσήλωση στην ελευθερία. Είναι το ιστορικό εκείνο τρίπτυχο που συνθέτει την ίδια την Ελλάδα, και που εδώ, στη Μάνη, βρήκε το διαχρονικό και ασφαλές του καταφύγιο».

Οι εκδηλώσεις τελέστηκαν παρουσία του μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, του κ. Βαρβιτσιώτη, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, του δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, βουλευτών, εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών του νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και πλήθους πολιτών.

Μια ολιγάριθμη ομάδα χρυσαυγιτών, παρόντος του βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη, αποδοκίμασαν φραστικά τον υπουργό Ναυτιλίας, την ώρα που κατέθετε στεφάνι.

Το συμβάν, όμως, έληξε με την άμεση παρέμβαση του δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, ο οποίος τόνισε από μικροφώνου ότι σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας και την ιστορία του τόπου και δεν έχουν θέση άλλου είδους σκοπιμότητες, με το πλήθος των παρευρισκομένων να χειροκροτούν.

The post Μ. Βαρβιτσίωτης: Επιμονή και ενότητα το μυστικό της επιτυχίας των Ελλήνων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα