Λυκουρέντζος: Κανείς γιατρός δεν χάνει τη θέση του

Τη διαβεβαίωση ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του, μετά τις επικείμενες ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά), εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι οι ενοποιήσεις θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε νοσηλευτικές υποδομές.

Από την πλευρά τους οι Νοσοκομειακοί Ιατροί υπέβαλλαν αιτήματα σχετικά με την πληρωμή των

εφημεριών και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση του Ειδικού Μισθολογίου.

Ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι, με Υπουργική Απόφαση της 3ης Αυγούστου 2012, έχουν διατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, προσθέτοντας ότι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξόφληση τους, οφείλονται σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών του Κράτους οι οποίες δεν υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβα, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, ο οποίος δήλωσε ότι «ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη για τις απλήρωτες εδώ και 6 μήνες εφημερίες των γιατρών, τις οποίες ο ίδιος είχε υποσχεθεί στις 3 Αυγούστου ότι θα αποπληρωθούν πριν το Δεκαπενταύγουστο. Τώρα ο κ. Λυκουρέντζος επανέρχεται και επικαλείται ως υπαίτιες για την κωλυσιεργία αδυναμίες των υπηρεσιών του κράτους. Πρόκειται όμως για τις ίδιες υπηρεσίες που το υπουργείο ενέπλεξε, ώστε να αποκτήσει άλλοθι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των περικομμένων κατά 25% εφημεριών. Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λυκουρέντζος πίσω από τρίτους», κατέληξε ο κ. Βαρνάβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα